Evlenecek Gençlere 86 Bin TL Devlet Hibesi İle Çeyiz ve Konut Hesabı Desteği

Evlenecek Gençlere 86 Bin TL Devlet Hibesi İle Çeyiz ve Konut Hesabı Desteği

Evlenecek Gençlere 86 Bin TL Devlet Hibesi İle Çeyiz ve Konut Hesabı Desteği

Evlilik ve düğün masrafları her geçen gün ağırlaşmaya devam ederken devlet 27 yaşından önce evlenmek isteyen gençleri teşvik etmek amacı ile 24 bin TL hibe para ödemesi yapacak.

İlk defa ev alacaklara devlet hibesi parası yanı sıra ilk kez evlenecek gençlere de çeyiz hesabı parası yardımı ödemesi yapılacak.

İlk kez ev sahibi olacaklara devletten hibe para desteği 2021 yılında yükseldi ve toplam ödeme 86 bin liraya ulaştı.

Son dönemde vatandaşın tasarruftan uzaklaşması ve hem ev almak hem de evlenmek için kredi çekmeye yönelmesi ile beraber devlet hibe desteği ile konut hesabı ve çeyiz hesabı uygulamasını hayata geçirmişti. Hem ev almak hem de evlenmek isteyen kişileri tasarruf etmeye yönlendirmek için başlatılan konut hesabı ve çeyiz hesabı ile devlet aranılan şartı taşıyan kişilere 86 bin TL hibe para ödemesi yapacak! 

İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLARA DEVLETTEN HİBE PARA DESTEĞİ 2021 YILINDA KAÇ TL OLDU?

Hem vatandaşın ev sahibi olmasını hem de ev sahibi olması için tasarruf yapmasını teşvik etmek amacı ile hayata geçirilen konut hesabı ile ödenen devlet katkısı 2021 yılında kişi başına 31 bin 149 18 lira seviyesine ulaştı. Artık günümüzde tüm bankalar tarafından sunulan konut hesabı ile ev sahibi olmak isteyen kişiler kimlik belgeleri ile başvuruda bulunarak tasarruf hesapları arasında yer alan konut hesabı açtırmak için ilk adımı atmış oluyorlar. 

Konut hesabı açmak için yapılan başvuruda isteyen kişiler bir kereye mahsus olmak üzere isterlerse 62 bin liraya dara toplu para yatırılmasına da izin veriliyor. Ancak bu ödeme hakkı bir kerelik sunuluyor ve sonrasında sistemde aylık düzenli para birikimi yapılması gerekiyor. Sistemde en az 36 ay boyunca düzenli para yatırarak para birikimi yapan kişiler bu sürenin sonunda yatırmış oldukları toplam para tutarı üzerinden hesaplanmak üzere devlet katkısı parası alıyorlar. Yani kişi ev satın alırken hem biriktirmiş olduğu parayı hem de hesaplanan devlet katkısı olan para tutarını alarak satın alacağı konutun ödemesinde kullanıyor. 

Konut hesabı vadeli ve vadesiz olarak açılabiliyor. Yani isteyen kişilere faiz getirisi elde etme imkanı da sunuluyor. Hesapta en az 36 ay boyunca düzenli para birikimi yapan kişiler devlet katkısı almaya hak kazanıyor. Çiftlerin ortak olarak alacakları toplam para en üst seviyede 2021 yılında 62 bin TL olarak ödenecek. Konut hesabı aylık taksit ödemesi ise en düşük 519 TL  olarak uygulanacak. konut-hesabi.jpg

ÇEYİZ HESABI AÇAN VE 27 YAŞINDAN ÖNCE İLK KEZ EVLENEN GENÇLERE DEVLETTEN 24 BİN TL ÇEYİZ HESABI DESTEĞİ YARDIMI! 
Devlet ev alacak kişilerin yanı sıra evlenecek olan gençlerin de yanında oluyor ve onlara da çeyiz hesabı ile hibe para desteği sunuyor. Hesaptan ilk kez evlenecek olan ve 27 yaşını doldurmadan önce evlenecek olan genç çiftler yararlanabiliyor. Çeyiz hesabı ile devlet hem gençlerin erken evlenmesini teşvik ediyor hem de evlenecek olan çiftlerin yaptıkları yüksek düğün masraflarına destek sağlıyor. 

Çeyiz hesabı da tıpkı konut hesabında olduğu gibi birikim yapılan tutar üzerinen hesaplanmakta olup;

36 ile 47 ay olanlar için hesaptaki birikim tutarının yüzde 20'si üzerinden hesaplanmakta olup ancak ödenecek tutar 8 bin 693,56 Lirayı, 

48 ile 59 ay olanlar için hesaptaki birikim tutarının yüzde 22'si üzerinden hesaplanmakta olup ancak ödenecek tutar 10 bin 031,03 Lirayı, 

60 ay ve üzeri olanlar için hesaptaki birikim tutarının yüzde 25'i üzerinden hesaplanmakta olup; ancak ödenecek tutar 12 bin 37 Lirayı geçememektedir. Bu nedenle evlenecek olan genç çiftlerin alabilecekleri maksimum tutar 24 bin TL olarak uygulanır. 

ceyiz-hesabi.jpg

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.