Eylülde okulları açmayı unutun

Eylülde okulları açmayı unutun

KORKUTAN AÇIKLAMA: EYLÜLDE OKULLARI AÇMAYI UNUTUN

Türkiye’de koronavirüsle mücadele devam ediyor. Normalleşme sürecinin ardından koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından vaka sayılarının arttığı 5 ile uyardı.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “Bu rakamlardan korkalım” başlıklı yazısında artan vaka sayılarına dikkat çekti. Prof. Müftüoğlu, koronavirüs günlük vaka sayısının bu şekilde devam etmesi durumunda eylül ayında okulların açılmasının zor olduğunu iddia etti.

BAKAN KOCA VAKA SAYISI ARTAN 5 İLİ UYARDI
Dün video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Son 2 hafta içinde 5 ilimizin günlük vaka sayılarında dikkat çekici artış olmuştur. Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya, Diyarbakır’dır.” ifadelerini kullandı.


 
OKULLAR EYLÜL’DE AÇILMAYACAK MI?
Vaka sayılarının bir türlü 1000’in altına düşmemesi ile ilgili kaygılarını dile getiren Hürriyet Başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında koronavirüs günlük vaka sayısının böyle devam etmesi halinde eylül ayında okulların açılmasının zor olduğunu iddia etti.

“Bu rakamlardan korkalım” başlıklı yazısında Prof. Müftüoğlu, ”Manzara net ve açık. Rakamlar bize şunları söylüyor:

“Böyle giderse eğer değil eylülde, yani okullar açılmadan hemen önce 100’lü rakamları görmek, 500’lü rakamları görünce bile ‘Oh be!’ deyip havaya zıplayacağınızdan emin olabilirsiniz. Ve yine böyle giderse eğer, bu rakamlarla eylülde okulları açmayı unutun. Bitmedi, dahası var. Mesele sadece okulların açılmasıyla da sınırlı değil.

Bu gittikçe uzayan ve uzadıkça da tadı kaçan süreci eğer bir an önce durduramaz iseniz, her şey bir yana, zaten çoktan arızaya geçmiş psikolojiniz daha da bozulacaktır.” ifadelerine yer verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.