Eyt de 3600 Ek Gösterge Hakkında İmf Detayı

Eyt de 3600 Ek Gösterge Hakkında İmf Detayı

Eyt de 3600 Ek Gösterge Hakkında İmf Detayı

Ekonomist Uğur Civelek, emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile 3600 ek gösterge ve IMF ile anlaşma konularına dair değerlendirmelerde bulundu. Civelek, "55 yaşında kendisi ama emekli olması için diyelim ki 2-3 yıl daha gerekli. İşini kaybetmiş. Bu yaştan sonra yeni iş bulamıyor. Ne yapacak birkaç yıl? O insanların sorunu var. Buna bir çözüm üretmek gerekir. Burada 38 yaştan bahsetmiyoruz artık. Bir de hacim de oldukça fazla. Maltepe'deki mitingde bayağı büyük sayı toplanmış. Onu da görmek lazım. Burada, şöyle düşünmek gerek. Buna bir çözüm gerekiyor evet. Seçim sonrasında IMF ile anlaşılacaksa bu konuyla siyasi iradenin uğraşması, çözüm üretmesi giderek zor. Ama anlaşmazsa farklı bir çözüm. Şimdi 3600 için de aynı şey. Eğer IMF ile anlaşma durumu söz konusu, 3600 konusunda bir şey yapamaması lazım. Çünkü IMF, mali disiplin diyecek. Harcama kıstıracak. Yeni harcamanın her türlüsünü reddedecek" dedi


Emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile 3600 ek göstergedeki tüm gelişmeler takip ediliyor. 

Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da Murat Şahin'in sunduğu Halkın Ekonomisi programında bu konuları değerlendirdi.

Civelek şunları ifade etti:

"EYT

Emeklilikte yaşa takılanların hepsinin 38 yaşında düşünmemek lazım. Türkiye'de 93 yılında emeklilik yaşı, 43. 38'e düşürülmüştü. Erkeklerde 43, bayanlarda 38. Bu, kademeli yükseltildi. Geriye dönük olarak bazıları muaf oldu, bazıları yakalandı. Şu anda bir kişi düşünün. 55 yaşında kendisi ama emekli olması için diyelim ki 2-3 yıl daha gerekli. İşini kaybetmiş. Bu yaştan sonra yeni iş bulamıyor. Ne yapacak birkaç yıl? O insanların sorunu var. Buna bir çözüm üretmek gerekir. Burada 38 yaştan bahsetmiyoruz artık. Bir de hacim de oldukça fazla. Maltepe'deki mitingte bayağı büyük sayı toplanmış. Onu da görmek lazım. Burada, şöyle düşünmek gerek. Buna bir çözüm gerekiyor evet. Seçim sonrasında IMF ile anlaşılacaksa bu konuyla siyasi iradenin uğraşması, çözüm üretmesi giderek zor. Ama anlaşmazsa farklı bir çözüm. Maliyeti, topluma yayarak belki olabilir. Şu anda ne olacağını siyasilerin bildiğini sanmıyorum. Koşullara göre karar verecekler. Genelde birçok konuda ikili oynayanlar, kararı son ana bırakır. Mecbur kaldığında yapmak zorunda kalır.

3600 EK GÖSTERGE

Şimdi 3600 için de aynı şey. Eğer IMF ile anlaşma durumu söz konusu, 3600 konusunda bir şey yapamaması lazım. Çünkü IMF, mali disiplin diyecek. Harcama kıstıracak. Yeni harcamanın her türlüsünü reddedecek. Bir söylediğinde IMF ile anlaşma olabilir diyorsun diğerinde 'yok, anlaşmayacaklar herhalde' diyorsun. Biri, diğerini tutmuyor. Mantık beraberliği yok."

ulusal

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.