EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığı çalışma başlattı

EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığı çalışma başlattı

EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığı çalışma başlattı

Türkiye'de milyonlarca EYT'li vatandaş, yıllardır hak mücadelesi veriyor.

Sadece seçim döneminde siyasiler tarafından hatırlanan emeklilikte yaşa takılanlar, buna rağmen her defasında seçimden sonra yüz üstü bırakılıyor. Bunun yanında dev etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışan EYT'liler sorunlarının için yetkililerden bir an önce çözüm bekliyor.

2023 SEÇİMLERİ 

2023 seçimleri de yaklaştıkça EYT'liler yine gündeme gelmeye başladı. Ancak bu sefer durum farklı. Gelecek seçimlerde ne iktidar ne de muhalefet EYT'lilerin desteğini almadan kazanamıyor. Bu durumu bilen İktidar ve muhalefet EYT sorununun çözüleceğine dair açıklamalar yapıyorlar.

Bu kapsamda EYT’li milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği çözüm için iktidar düğmeye bastı. Ankara kulislerinde kapsamlı çalışma hazırlandığı belirtiliyor.

 Ankara kulislerinde konuşulanlara göre iktidar Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar için yeni çalışma yürütüyor. Emekli olma hayali kuran çalışalanlar arama motorlarında, ” Emeklilikte Yaşa Takılanlar’da (EYT) son durum ne? EYT için yasa çıkacak mı?” gibi aramalar yapıyor. Peki, EYT düzenlemesinde son durum ne?

İşte, Ankara kulislerinde konuşulan o iddialar.

BAKAN BİLGİN’DEN EYT ÇALIŞMASI

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların beklediği çalışmaya ilişkin gelen son kulis bilgilerine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bizzat konuya ilişkin çalışma yürütüyor.

Ödenen prim üzerinden bir hesaplama ve dökümantasyon yapıldığını aktaran kaynaklar, yeni düzenlemenin prim gün sayısı üzerinde yoğunlaştığını aktardı.

EYT ÇALIŞMASI GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN HEMEN KANALA ABONE OL HİÇBİR GELİŞMEYİ KAÇIRMA TIKLAYIN 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.