EYT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN, NOTER TASDİKLİ TAAHHÜTNAME

EYT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN, NOTER TASDİKLİ TAAHHÜTNAME

EYT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN, NOTER TASDİKLİ TAAHHÜTNAME

CHP Genel  Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU bugün ( 25 Aralık 2020) saat 15:00’ de zoom üzerinden EYT’lilerle bir toplantı gerçekleştirdi.

Marmara EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran ÖZÜPAK ve 23 İl’ de kurulu olan EYT dernek başkanlarının katıldığı toplantıda EYT mağduriyeti ve çözüm yolları üzerinde görüşmeler yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU sosyal devlet; kişi başı gelir açısından ortalamanın altında kalan ya da hiç geliri olmayan bireylere yardım eden devlettir tanımını yaparken;

“Karamsar değilim, Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yok; önemli olan kaynakların doğru yerlerde ve adaletli olarak harcanması gerekir” dedi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) nun 102 sayılı sözleşmesine dikkat çeken Kılıçdaroğlu; “sözleşmenin 9.maddesinin yürürlüğe alınarak tesis edilecek “Aile Destek Sigortası” ile mağdur olan EYT’ lilerin mağduriyetlerini gidermek mümkündür” 

Marmara EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran ÖZÜPAK’ın; “Muhalefet partilerinin tamamı EYT sorununu çözeceğiz vaatlerinde bulunuyorlar. Ancak kitle olarak bize verilen sözlerin bugüne kadar yerine getirilmediğini gördük; sizin CHP olarak verdiğiniz çözüm önerilerinin garantisi olacak mı?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu:”

EYT çözümü konusunda verdiğimiz vaatler hakkında en kısa zamanda size noter tasdikli bir taahhütname vereceğiz” dedi!

NOTER TASTİKLİ TAHATTÜTNAME TÜRKİYEDE BİR İLK!
 132890387-680669845979330-4957651690776298064-n.jpg

 EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran ÖZÜPAK, canlı yayında, EYT’ ye desteklerini açıklayan tüm siyasal parti liderlerini; İsmail KÜÇÜKKAYA moderatörlüğünde bir açık oturum programına davet emiş, İsmail KÜÇÜKKAYA’ da böyle bir programa memnuniyetle moderatörlük yapacağını ifade etmişti.

Toplantı sırasında bu daveti hatırlatan Özüpak’ a yanıt olarak Kılıçdaroğlu “ İsmail Bey’ e iletebilirsiniz. EYT konusunda yapılacak olan böyle bir açık oturum programına katılmaya ben hazırım” şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum