Eytde eski sisteme dönülüyor

Eytde eski sisteme dönülüyor

Eytde eski sisteme dönülüyor

Geri Sayım Başladı: Emeklilikte Yaş Şartı Kaldırılıyor, Eski Sisteme Geri Dönülecek! 

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın uzun süredir beklediği gelişmeler arasında yer alan EYT ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Çıkarılan yasa ile birlikte emeklilikte yaşı arttırılan düzenleme sonrasında vatandaşlar emekli olma hayalleri suya düşerken uzun süredir seslerini duyurmaya çalışan vatandaşların çağrısı ise seçime 11 ay kala bu sefer duyulacak gibi görünüyor 

Türkiye'de artan enflasyon ve döviz kurlarında yaşanan artış ülke genelini olumsuz anlamda etkilemeye devam ediyor. TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 70 olurken açıklarken ENAG ise yüzde 140'ın üzerinde bir rakam açıkladı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise merakla çıkması beklenen EYT formülü ile ilgili son gelişmeler araştırılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından gelen açıklamalar ise EYT için resmen geri sayımın başlamasına neden oldu.


 
EYT için geri sayım başladı, eski sistem iddiası!
Prim gününü doldurmuş fakat emekli yaşını bekleyen milyonlarca vatandaşın uzun süredir seslerini duyurmaya çalıştığı EYT konusu derinleşmeye başladı. Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca çalışan için artık geri sayım başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimat sonrasında ise çalışmalar resmen hız kazandı.

Emekli, memur ve asgari ücretliye aylardır merakla beklenen ara zam verilirken, vatandaşların ise ihtiyaçları karşılanmaya sağlandı. Bu gelişmeler sonrasında ise EYT için herhangi bir açıklama gelmezken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili detayları paylaştı. EYT sorununun sene sonuna kadar düzeleceğine inanıyorum diyen Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları sonrasında ise EYT'de yaş formülünün kadınlarda 50 ve erkeklerde ise 55 olarak eski sisteme geçilmesi bekleniyor.

Bakan Vedat Bilgin, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar yıl sonuna kadar çözmek istediğimiz dosyalardan biri” dedi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Biz, devletiyle çalışma hayatının başında sözleşme yapan, çalışan, karşılığında asgari ücrete mahkum edilenleriz. Hakları devlet eliyle ötelenenleriz. İlerlemiş yaşı nedeniyle işsiz kalan, Genel Sağlık Sigortası primini ödemeye zorunlu tutulanlarız. Siyaset yapmıyoruz. Sonuç alana kadar da mücadelemize devam edeceğiz. İstediğimiz, insan onuruna yakışır maaşla, kurduğumuz emeklilik planlarına kavuşmaktır. Her seçim arifesinde tozlu raflardan alınıp tekrar gündeme oturtuluyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatlar sonrasında ise EYT dosyasının bir anca çözüme kavuşturulması seçim öncesinde vatandaşı mutlu edecek haberlerin gündeme geleceği konuşuluyor

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum