EYT'liler Mağdur! 30 Bin MEB işçisi 2 Ay işsiz Kalacak!

EYT'liler Mağdur! 30 Bin MEB işçisi 2 Ay işsiz Kalacak!

EYT'liler Mağdur! 30 Bin MEB işçisi 2 Ay işsiz Kalacak!

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında konuk olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT'lilerin mücadelesine desteğini sürdürüyor.mer.jpg

Daha önce verdiği kanun teklifi reddedilen Gürer, bir teklif daha hazırladı.

Küçükkaya'nın konuğu olan Gürer, şöyle konuştu:

EYT'LİLER İÇİN TEKLİF ÜZERİNE TEKLİF

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakları gasp edilen önemli bir kesim. Bunlarla ilgili verdiğim kanun teklifi ne yazık ki TBMM’de reddedildi. Tekrar bir kanun teklifi daha verdim."
 
Gürer, yasal düzenleme olmasına rağmen taşeron uygulamasının sürdüğünü söyledi ve ekledi:

"TAŞERON UYGULAMASI BİTMEDİ, BİNLERCE İŞÇİ TAŞERON ÇALIŞIYOR"

"Taşeronla ilgili 696 Sayılı KHK çıkarıldı, ne yazık ki Türkiye’de taşeron uygulaması bitmedi. Demir Yolları’nda, Karayolları’nda PTT’de binlerce işçi taşeronda duruyor. KİT’lerde taşeronda duruyor. Hastane bilgi işlemciler, görüntüleme merkez çalışanları, kamuda kiralık araç şoförleri, yemekhane çalışanları ne yazık ki hali hazırda taşeron firmalarda bulunuyor. Taşeron firmalarda çalışanların mutlaka çalıştıkları kurumların kadrosuna alınmaları lazım."

Gürer, şöyle devam etti:

"HAZİRAN AYINDA 30 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK"
 
"Üniversitedeki işçilerin özlük hakları ile ilgili düzenleme yapılması lazım. Öğrenci affı ve ehliyet affı ile ilgili kanun teklifleri verdim. Bunları bekleyen binlerce kişi var.
Şu anda çalışma hayatı sorunlar içinde. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 30 bin işçi haziran ayında işsiz kalacak. Çünkü bunlar 10 ay çalıştırılıyor, 2 ay işten çıkarılıyor. Sürekli işçi kadrosuna alınmaları lazım. Toplum Yararı Projesi diye bir şey çıkardılar. Modern kölelik! Bir yıl çalıştırıp işten çıkarıyorlar. Kıdem yok, ihbar tazminatı yok!
 
"EMEKLİLERİN İNTİBAK SORUNU"

Bunun yanında emeklilerle ilgili intibak düzenlenmesi için kanun teklifi verdim. O da reddedildi.  Çırak ve stajyerlerin işe başladıkları gün yaşlılık sigortalarının başlaması için teklif verdim, o da reddedildi."

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.