EYT'lilere Erdoğandan Kötü Haber - 30 Mart EYT

EYT'lilere Erdoğandan Kötü Haber - 30 Mart EYT

EYT'lilere Erdoğandan Kötü Haber - 30 Mart EYT

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların ellerinden alınan emeklilik haklarını geri almak için giriştiği mücadele malumunuz. Benzeri görülmemiş bir hak arayışına tüm Türkiye, tüm medya engellemelerine karşı şahit oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği çatısı altında örgütlenen, hiçbir yasa dışı eyleme girişmeden demokratik haklarını kullanarak toplantılar yapan, mitingler gerçekleştiren emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, ne yaptı etti ancak hükümetin gündemine bir türlü giremedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT için “Türedi” dedi, bir yandaş gazeteci “Köpük” ifadesini kullandı, bir başka AK Parti temsilcisi “Boş işler” tabirini kullandı. Ancak İstanbul Maltepe’de gerçekleştirilen ve 2 milyona yakın insanın katıldığı mitingde EYT’nin köpük olmadığı, türeyen değil, hak arayan mağdur vatandaşlar olduğu ve gündeme girmeyecek kadar az olmadıkları tescillenmiş oldu. Buna rağmen hükümetin, Erdoğan’ın EYT ile ilgili söylemlerinde bir değişiklik yok. Seçime 7 gün kala yani dün gece Erdoğan, TGRT Haber'de 'Seçim Özel' programında gazetecilerin sorularını cevaplarken EYT’ye de değindi. Erdoğan, “38 yaşında erken emeklilik” söyleminde diretirken muhalefeti, EYT’lileri bu işi eleştirmek için teşvik etmekle suçladı.

ÖZÜPAK, KAPIYI ARALIK BIRAKMIŞTI

Hürriyet gazetesi yazarının Erdoğan’ın “38 yaşında emeklilik mi olur?” sözlerini kaleme aldığı yazısı sonrası emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, sosyal medyada prim gün sayılarını ve yaşlarını yazarken Erdoğan’ın bu tepkilerin gecesinde benzer açıklamalar yapması umut kırdı. Oysa EYT, her şeye rağmen umutluydu. 31 Mart yerel seçimlerinden önce EYT’nin çıkacağı noktasında inançlıydı.

EYT SYD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, önceki gün yaptığı paylaşımda, “Aramızdaki mesafeleri kısaltmak isteyenlere bizim kollarımız her daim açıktır. Kapılarımız aralıktır ve o kapının aralığından, gün ışığı gibi süzülecek bir müjdenin gelmesini beklemekteyiz” ifadelerini kullanmıştı. EYT, her şeye rağmen kapısını hükümete kapatmamış, seçim öncesi müjdeli bir haber duymaya kendini endekslemişti. Erdoğan’ın dün, canlı yayında EYT’ye karşı tavrının değişmeyeceğine dair net ifadeleri EYT’nin çözülmesini bekleyen vatandaşları üzdü.

“NE İÇİN EMEKLİ OLMAYI DÜŞÜNÜYORSUN”

Rahmetli Süleyman Demirel’in aldığı bir karar ile erken emekli olanların çift maaş aldıklarına dikkat çeken Erdoğan, EYT'liler hakkında çift maaşa izin vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan EYT'liler hakkında yaptığı açıklamada, 38 yaşında emekli olmanın, hem emekli olan kişi için hemde insanlık için bir saygısızlık olacağını savundu. “Çalışıyorsun, çalıştığın yerde çalışmana devam et. Maaşın sürekli zaten orada artıyor, artmaya devam edecektir diyen Erdoğan, EYT'lilere “Ne için ayrılmayı ne için emekli olmayı düşünüyorsun?" diye seslendi.

“DEMİREL, BİR YANLIŞIN İÇİNE DÜŞTÜ”

Erdoğan, şunları kaydetti: “Burada rahmetli Demirel bir yanlışın içerisine düştü. Erken emeklilikle bu ülkede adeta bir çift ücret anlayışı geldi. Düşünün 38 yaşında bir insanın emekli edilmesi demek, hem o insana saygısızlık, hakarettir, hem de bu devletin hazinesine, kasasına. Çünkü bu insan 38 yaşında emekli olduğu zaman boş mu durur? Ne yapacak? Gidip kendisi bir yerde bir iş bulacak. Oradan da bir ücret alacak.

Çift maaşla çalışacak. Şu anda dünyada başta İskandinav ülkeleri olmak üzere, artık onlar erken emekliliği yapan ülkeler olmasına rağmen, şimdi onlar 60-65 üzerine çıktılar. Daha da geliştiriyorlar ve emekliliği oralarda 70'e doğru taşıyorlar. Böyle bir durumun olduğu dünyada şimdi bizde bu erken emeklilik olayını kimler tahrik ediyor? Muhalefet. Eğer biz vatanseversek, milletimizi seversek ne için erken emeklilik diyoruz? Çalışıyorsun, çalıştığın yerde çalışmana devam et. Maaşın sürekli zaten orada artıyor, artmaya devam edecektir. Boşta kalmaktansa orada çalış. Ne için ayrılmayı ne için emekli olmayı düşünüyorsun?”

“MİLLETE SAYGISIZLIK YAPMIŞ OLURUM”

Emekli olmanın insanı çok farklı yollara tahrik edebileceğini vurgulayan Erdoğan, “Bunlar muhalefetin desteğini alıyorlar. Türkiye geçmişte bu tür popülist politikalardan çok çekti. Yönettikleri dönemde Türkiye sosyal güvenlik sistemi bir batağın içindeydi. İşte Bay Kemal'in SSK Genel Müdürü olduğu zaman o hastanelerimizin durumu neydi? Şimdi ise hastanelerimizin durumun ne? Bizim dönemimizde sistemde infiale yol açabilecek şeyler nispeten düzeltildi. Geçmişte yaşanılanlardan hiçbir ders alınmadı. Buna bir bakmamız lazım. Ben burada popülist bir şeyle verdim gitti diyebilirim. Ama ben böyle bir şey diyemem. Bunu dersem ben milletime saygısızlık yapmış olurum” dedi.

ŞEVKİ YILMAZ’I DA DİNLEMEDİ

Hatırlanacağı üzere AK Parti’nin akıl hocalarından olan, Kocaeli’de ikamet eden Yeni Akit adlı televizyonda program yapan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın babası Şevki Yılmaz, EYT’lilerin mağduriyetine dikkat çeken bir açıklama yapmış,

“Tayyip Bey’in yanındaki danışmanlar, kanunları hazırlarken vatandaşın isteklerine göre hazırlayacak. Bir sürü emeklilik için bekleyen insanımız var. Bunları sevindir yav. Biz gidersek bu paraları kim yiyecek? Bu hortumcular yiyecek. Kendi vatandaşın yesin alın teri olarak, ne olurdu. Ee Maliye Bakanı, ‘Ben popülizm yapmam.’ Yapacaksın, yapmazsan gidersin. Popülizm değil ki bu. Vatandaşın adalet istemesi kadar doğru, haklı bir talebi olamaz” demişti. Bu söylemleri sonrası kimi EYT’liler Kocaeli’de Şevki Yılmaz ile görüşmüş, Yılmaz da EYT’yi tekrar canlı yayında dillendirerek konuyu biraz siyasileştirmiş, EYT’nin avukatı olacağını iddia etmiş ve Erdoğan’a EYT ile ilgili mektup gönderdiğini kaydetmişti. Yılmaz, Erdoğan’ın bu konuda yanlış bilgilendirildiğini belirtmişti ancak Yılmaz’ın mektubu, Erdoğan tarafından dikkate alınmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum