Faizsiz 177 Bin TL Konut Kredisi

Faizsiz 177 Bin TL Konut Kredisi

Bu Haklar Bilinmiyordu Aile Bakanı Hatırlattı! Faizsiz 177 Bin TL Konut Kredisi, ÖTV'siz Araç Hakkı

Devlet tarafından sağlanan önemli destek imkanları 2021 yılında da devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sağlanan bu haklara dair 19 Eylül Gaziler Gününde bazı hatırlatmalarda bulundu. İşte Posta'da yer alan haberin detayları..

19 Eylül Gaziler Günü’ kapsamınd Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına devletin her türlü desteği sağladığını ilan ettiği konuşmasında bazı desteklere dair özel bilgi verdi. Konuşmasında şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına devletin sunduğu faizsiz konut kredisi hakkına dair bilgi veren Bakan Yanık 2021 yılı limitini açıkladı. 

Aile Bakanı konuşmasında şehit yakını olan aileler ile gazilerin bir konutta geçerli olmak üzere faizsiz konut kredisi kullanabileceğini söyledi. 2021 yılında şehit yakını ve gazi olan vatandaşlar için sağlanan konut kredisi limitini 177 bin TL olarak açıklayan Bakan Yanık konuşmasında ayrıca gazi olan vatandaşlara ıra tahsisli kamu konutlarında ek 40 puan verildiğini söyledi. 

derya yanık faizsiz konut kredisi ötv'siz araç

Elektrik ve Su Faturasında İndirim

Bakan Yanık faizsiz konut kredisi ile ilgili destekleri sıralarken açıklamasında evde kullanılan elektrik ücretinde yüzde 40, su ücretinde yüzde 50 indirim uygulandığını ifade etti.

ÖTV'SİZ ARAÇ 

Aile Bakanı Derya Yanık devletin otomobil sektörüne özel sağladığı bir destek hakkında da bilgi verdi. Bakan Yanık devletin engellilik oranı yüzde 90’nın üzerinde olan ve özel donanımlı araç kullanması gereken gazilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetinden yararlandığını açıkladı.

ÖTV'siz araç alım hakkı hakkında genel bilgileri paylaşan Derya Yanık “Şehitlerimizin bir yakını, ayrıca engellilik oranı yüzde 90 veya daha fazla olan malul gaziler ile bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun özel tertibat yaptıran gazilerimiz için bir defaya mahsus olmak üzere ÖTV muafiyeti sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.