FLAŞ! Bir Taşeron Daha Dava Kazandı! 900 Bin Taşeronun Maaşı Artacak

FLAŞ! Bir Taşeron Daha Dava Kazandı! 900 Bin Taşeronun Maaşı Artacak

FLAŞ! Bir Taşeron Daha Dava Kazandı! 900 Bin Taşeronun Maaşı Artacak

Son zamanlarda taşeronlar ücretlerini iyileştirmek için sendikaları öncülüğünde yeniden harekete geçti. 696 sayılı KHK öncesi yüz binlerce taşeron asgari ücret üzerinden yüzdelik dilimi ek olarak alıyordu.

Fakat kadroya geçtikten sonra sabit bir ücrete bağlanması ile birlikte bu haktan mahrum bırakılan işçiler, son zamanlarda sendikalarının da harekete geçmesiyle bu konuda mahkemelere başvurmaya başladılar.

Son zamanlarda taşeronlara haklarını teslim eden mahkeme kararları üst üste geliyor.

900 Bin Taşeronun Yeni Ücretleri Nasıl Hesaplanacak? Okumak İçin TIKLAYINIZ!

Önceki gün Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş Sendikası, kendisine bağlı bir işçi adına Çalışma Bakanlığı’na dava açıp yüzdelik dilimi almaya hak kazandırmıştı.

Benzer bir hareket de Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’ndan geldi. Sağlık Bakanlığı’na karşı bir işçisi adına Ankara 24. İş Mahkemesi’ne dava açan Hizmet-İş davayı kazandı ve itiraz yolu açık olmak ile birlikte işçi artık yüzdelik dilimi alacak.

Hizmet-İş’in kazandığı davada çalışanın maaşına asgari ücretin yüzdelik fazlasının hesaplanıp, Ocak’ta yapılacak yüzde 4 zamma ek olarak verilmesi kararlaştırıldı.

Son zamanlarda sendikalar ile birlikte taşeronların eski haklarını yeniden kazanmak için mahkemelere başvurması ve mahkemelerin lehte karar vermesi üzerine tüm taşeronlar da benzer hazırlıklara girdi. Dava sayısının artması yetkilileri bir şeyler yapmaya itebilir. Keza Yargıtay’dan emsal bir karar gelirse taşeronlar sözleşmeye rağmen yüzdelik dilim alabilir. Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz

4/D Kamu İşçileri ve Taşeronları Tedirgin Eden Düzenleme tıklatınız

Yüzdelik dilim tüm 4/D ve taşeronlara uygulanırsa maaşlar ne kadar olacak? İşte örnek hesap TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum