FLAŞ HABER! Memurlara 2.000 TL ek zam mı geliyor?

FLAŞ HABER! Memurlara 2.000 TL ek zam mı geliyor?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet ile bir görüşme yaptı. Memurlar Bakan Nureddin Nebati’den seçim öncesi seyyanen maaş zammı talebinde bulundular.

Bir yandan en düşük emekli maaşları 7500 tl ye çıkarılırken Temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecekken memurlar da ek zam istiyor!

Daha önce memurlar için maaş zammı isteyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet bu konudaki taleplerini bir görüşme gerçekleştirdikleri Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye 6 Nisan 2023 tarihinde baş başa görüşme yaparak zam taleplerini ilettiler.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye memur maaşlarına seçim öncesi ek zam yapılmasına dair talepler aktarıldı

Fakat zammın yapılıp yapılmayacağına dair herhangi bir geri dönüş kamuoyuna yansımadı.

Bizlerde geçen hafta konuyla ilgili haber yapmış ve memurlara seçim öncesi ek maaş zammının olabileceğini haber yapmıştık. Görmek için buraya tıklayınıznebati-ziyaret-manset.jpg

Memurlara normal koşullarda Temmuz ayında zam yapılması gerekiyor. Ancak seçim öncesinde bir ek zammın gündeme gelebilmesi zor da olsa ihtimaller arasında yer alıyor. 

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan onaylarsa en düşük emekli maaşına yapıldığı gibi memurların da maaşlarına 2.000 TL ek zam yapılması mümkün olabilecek.

Kamu işçilerinin maaş zamları ise önümüzdeki hafta kamu çerçeve protokolü ile belli olacaktır. Her iki kesime de acilen ek zam verilmeli ve seçime öyle girilmelidir.

nebati-ziyaret-1-001.jpg

işte Memur Sen'in açıklaması:

Ali Yalçın, görüşmede, Nureddin Nebati’ye, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımımız olan 3600 ek gösterge düzenlemesinde kapsam dışı kalan başta şef ve teknikerler olmak üzere, 1. dereceye yükselmiş bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi; yüksek enflasyon, emtia fiyatlarındaki artış ve Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin piyasaya yansıması sonrası, devletin önleyici ve telafi edici bir tedbir olarak emekli maaşlarını 7.500 TL’ye çıkardığına dikkat çekerek, söz konusu şartlar ve üst gelir gruplarındaki yöneticilere yapılan iyileştirmelerin tüm kamu görevlileri nezdinde maaş/ücretlere iyileştirme yapılması beklentisini artırdığını ifade ederek, kamu görevlileri ve emeklileri için gelir kayıplarını telafi edecek seyyanen artış yapılması gerektiğini söyledi.

Kamu personel sistemindeki ücret dengesizliğinin giderilmesi, sistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve adil bölüşümü destekleyici sistemin inşa edilmesi için şube müdürleri, müdürler, mühendisler başta olmak üzere, teknik ve idari personel ile diğer kamu görevlileri arasında bozulan ücret dengesinin düzeltilmesini isteyen Yalçın, “Görüşmede, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde bölgeye binlerce kamu görevlisi görevlendirilmiştir. Malatya ve Elazığ depremlerinde olduğu gibi bölgede görevli olan bütün kamu görevlilerine 4123 sayılı Kanun kapsamında fazla çalışma ücreti, tazminat ve ek tazminatların tavan miktardan ödenmesini gündeme getirdik. Bu konulara ilave olarak, yardımcı hizmetler sınıfının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, maksimum kapasiteyle çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu personeline tazminat ödenmesi, 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesinde öngörülen zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması, 4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personelin unvanlarına uygun kadrolara geçirilmesi, aile yardımı ödeneğinin emekli kamu görevlilerine de verilmesi hususlarını aktardık” dedi.

Taşeron ve kadrolu işçilere önemli bilgiler TIKLAYINIZ

Aşağıdaki haberlere bakınız

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.