FLAŞ! Öğretmene teşvik sistemi geliyor

FLAŞ! Öğretmene teşvik sistemi geliyor

2013 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı Eki, Resmi Gazete'nin 23 Ekim 2012 tarihli nüshasında yayımlandı.

Kararın eğitim bölümünde, eğitim kesimi için 7 tedbir alınacağı belirtilmiştir. Bunlardan birisi bölgeler arası öğretmen ihtiyacının giderilmesine yöneliktir. Bu tedbir 2013 yılı Aralık ayı sonuna kadar yerine getirilecektir.

Karara yazılan tedbir şu şekildedir:son.20121004011454.jpg

Öncelik / Tedbir Sorumlu / İşbirliği Yapılacak uruluşlar Süre Yapılacak İşlem ve Açıklama
Öncelik 86. Öğretmen yetiştirme ve geliştirme sistemi, öğretmen ve öğrenci yeterliliklerini esas alan bir performans sistemini de içerecek şekilde yeniden yapılandırılacaktır.
Tedbir 204. Öğretmen istihdamına ilişkin strateji ve politika belgesi hazırlanacak ve uygulanmaya başlanacaktır. MEB (S), Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, YÖK, Üniversiteler Aralık Sonu Öğretmen istihdamına ilişkin strateji ve politika belgesi hazırlanacaktır. Eğitim fakültelerinin kontenjanları ülkenin gelecekte ihtiyaç duyacağı branşlara ve öğretmen sayısına göre belirlenecektir. Öğretmenlerin atamalarında bölgeler itibarıyla öğretmen ihtiyacının dikkate alındığı teşvik edici bir yaklaşım benimsenecektir.

İlgili tedbirin açıklamasında,

1- Öncelikle öğretmen istihdamına dair bir strateji belgesinin hazırlanacağı,

2- Eğitim fakültesi kontenjanlarının, ihtiyaca göre yeniden belirlenmesi,

3- Öğretmen atamamalarında bölgeler itibariyle öğretmen ihtiyacını giderecek teşvik edici bir sistemin kurulacağı,

hususu yer almıştır. Tedbirin açıklamasında, teşvik edici yaklaşımın ne olacağı net olarak belirtilmemiştir. Bu teşvik, doğuya atanan öğretmene mali teşvik olabileceği gibi başka bir tedbir de olabilir.

ÖZEL ÖĞRETMEN HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum