Ford Otosan fabrikaları için 15 bin personel alımı

Ford Otosan fabrikaları için 15 bin personel alımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında Ford Otosan fabrikaları için 15 bin personel alımı yapılacağını AÇIKLADI

Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında Ford Otosan fabrikaları için 15 bin personel alımı yapılacağını açıkladı

 Erdoğan, "Hatırlanacağı üzere Ford Otosan şirketi 2 milyar liralık olarak yapılacak yatırım planlarını kamuoyu ile paylaşmıştı.
 
Biz de bu yatırımı proje bazlı olarak destek programına alarak kendileri için gereken her desteği verdik.
 
Yatırımcılara gerektiği gibi sahip çıkmaya devam ediyoruz.

Ford Otosan şirketi halihazırda Türkiye'de bulunan otomotiv üretim ve ihracatının yüzde 25 oranını sağlıyor, 12 bin insana istihdam olanağı sunuyor. Yüzde 75'lik olarak yerlilik oranına sahip." Açıklamasını yaptı.

15 BİN PERSONEL ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan , söz konusu olan projeler ile birlikte 15 bin kişiye iş imkanı oluşacağını söyledi ve "Geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli olarak ve bağlantılı ticari araçların en büyük üretim merkezi Türkiye devleti olacaktır.

Ford Otosan firmasının proje sonrası üretim kapasitesi 650 bine yükselecektir. 130 bin adetlik bir batarya kapasitesi de ülkemizde yapılacak.

İlave 3000 kişilik ilave istihdam olacaktır. Bu yatırımın yan sanayiye ciddi katkılar yapmasını, ilave 15 bin kişilik dolaylı istihdam gerçekleştirmesini bekliyoruz.

Türkiye'de yatırım yapan şirketlere her gün yenilerinin eklenmesinin gerisinde son 18 yılda uyguladığımız girişimci dostu politikalar bulunuyor.

Herkes için cazip bir yatırım iklimi oluşturduk. Yurt dışı seyahatlerimizde düzenlediğimiz iş forumlarında, girişimcilerimizi buluşturarak yeni ortaklıkların kurulmasına vesile olduk.

Son derece sınırlı ticaretimizin olduğu ülkelerde bugün Türk malı ürünler kullanılıyor. Geçen yıl salgından dolayı düşmüş olsa da, turist sayımız her sene rekor kırıyor.

Türkiye'nin otomobili projesi tüm hızı ile devam ediyor. İlk üretim araçlarını 2022 sonunda banttan indirmeyi planlıyoruz. Dünyada ilk 5, Avrupa'da lider olmayı hedefliyoruz.

Türkiye'yi dünyanın önemli batarya üreticilerinden biri haline getirmekte kararlıyız. Yerli ve yabancı bilim insanlarını ülkemizin sunduğu fırsatlardan istifade etmeye davet ediyorum." dedi.

KOLAY İŞ BULMAK İÇİN 4 ŞEY YAPIN!

  1. 1- 30 Bin Personel Alımını kaçırmamak için hemen buraya tıklayıp Türkiye'nin En iyi Youtube iş ilanları kanalına abone olup Bildirim zilini açın!
  2. 2- Türkiye'nin En iyi Cep uygulamasını indirin iş ilanlarını ücretsiz cebinize iletelim!
  3. TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞ İLANLARI TELEGRAM GRUBU. 2000 KİŞİ ANLIK YAZIŞIYOR HİÇBİR İŞ İLANINI KAÇIRMIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
  4. FACEBOOKTA TÜRKİYENİN EN İYİ TYP VE İŞ İLANLARI KPSS MEMUR ALIMLARI GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.