Gece yarısı duyurdular

Gece yarısı duyurdular

Koronavirüs aşısında dönüm noktası! Gece yarısı duyurdular

Gece yarısı duyurdular
Koronavirüs salgınında ABD'den İran'a, Avustralya'dan Kolombiya'ya, Hindistan'dan Fas'a yeryüzünün birçok noktasında yeniden karantina günleri başlıyor. Son 24 saatte yalnızca üç ülkede 140 bine yakın vaka kayıtlara geçti, ABD salgınla kavruluyor. Uluslararası haber ajansları ise, tarihi gelişmeyi gece yarısı 00.00'da duyurdu.

Koronavirüs iki günlük hafta sonu arasının ardından dünya genelinde yeniden günlük 200 bin sınırını aştı, yeryüzünde birçok ülkede başlanılan noktaya geri dönüldü. Mayıs ayında kademeli olarak hafifletilen sokağa çıkma kısıtlamaları ve önlemler, bugün itibariyle yeniden uygulanmaya başlandı. İspanya'nın Katalonya bölgesi ve Hindistan'ın Bihar eyaletine karantina geri döndü.

Katalonya'nın kuzey doğusundaki Lleida şehrinde 160 bin kişi, 14 gün boyunca evlerinde kendilerini karantinaya alacak. Mecburi olmayan işler dışında şehir halkının evden çıkması yasak.


Yeryüzünün en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da, son 24 saatte 29 bin 842 vaka kayıtlara geçti, vakaların hafta sonuna kadar 1 milyonu aşması bekleniyor. Hindistan'ın Bihar eyaletinde sokağa çıkma kısıtlamaları 16 gün için getirildi, uygulama yarın başlıyor.

Son birkaç haftadır vakaların ve önlemlerin arttığı yerler: ABD'nin Kaliforniya eyaleti, Hindistan'ın güneyindeki Bangalore şehri, İran'ın başkenti Tahran, Hong Kong, Fas'ın kuzeyindeki Tangiers şehri, Kolombiya'nın başkenti Bogota, Avustralya'nın en büyük ikinci şehri Melbourne.


ABD'nin en kalabalık eyaleti California'da, barlar, restoranlar, sinemalar, hayvanat bahçeleri ve oyun salonları yeniden kapatıldı. Ayrıca işletmelerden açık hava kısımlarını elden geçirmeleri ve mümkün olduğunca genişletmeleri istendi.

Bir günde 65 bini aşkın testin pozitif çıktığı ABD'de, koronavavirüse yakalananların sayısı 3 milyon 545 bini geçti. Hem vaka hem de ölümlerde ilk sırada olan ABD'de, 935 kurbanın eklenmesiyle can kayıpları da 140 bine yaklaştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.