Giriş ve çıkışları YASAKLANDI

Giriş ve çıkışları YASAKLANDI

O İLDE FLAŞ KARAR! GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

Konya'da vaka sayılarının artması üzerine test sonucu pozitif çıkan vatandaşlara giriş çıkışlar kapatıldı. 15 Ağustos'ta da yüz yüze yapılması planlanan özel okullardaki telafi eğitimlerinin ise 31 Ağustos'a kadar ertelendiği öğrenildi

Konya’da koronavirüs ile mücadele kapsamında vaka sayılarının son zamanlarda artması üzerine yeni kararlar alındığı bildirildi. Konya Hıfzıssıhha Kurulu kontrol noktalarında test sonucu pozitif çıkan kişilerin şehir giriş ve çıkışlarına izin verilmemesini kararlaştırdı.

31 AĞUSTOS’A ERTELENDİ
Vaka sayısı artış gösteren Konya’da, İl Hıfzıssıhha Kurulu bir takım kararlar aldı. Alınan kararlar doğrultusunda, 15 Ağustos’tan itibaren özel okullarda yapılması planlanan yüz yüze telafi eğitimlerini 31 Ağustos’a kadar ertelendi. Özel öğretim kursları ve halk eğitim merkezlerinde 31 Ağustos’a kadar eğitimlere ara verildi.

Özel araçları ile şehre giriş yapan veya şehir dışına çıkış yapan kişilerin kontrol noktalarında ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması üzerinden HES kodu sorgulamasının yapılmasına ve yapılan sorgulamada Covid-19 pozitif hasta olup, evde kalmasına karar verildiği tespit edilen kişilerin tespiti halinde giriş ve çıkışlarına izin verilmeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.