Gizli görevdeki polisler

Gizli görevdeki polisler

Gizli görevdeki polisler mecbur kalırsa şüpheliyle ilişkiye girebilecek

İngiltere'de gizli görev yapan polislerin mecbur hissettikleri durumlarda şüphelilerle cinsel ilişkiye girmesine izin verilmesine karar verildi.

 

Telegraph gazetesinin haberine göre, yeni polis yönetmeliğinde, gizli görevdeki polislerin şüpheliyle ilişkiye girmemeleri durumunda gerçek kimliklerinin ortaya çıkacağına inanıyorsa şüpheliyle birlikte olabileceğine yer verildi.

Yönetmelikteki yeni belirlenen kurallara göre, gizli polislerin olası tehlikeleri önlemek için ilişki süresini olabildiğince kısa tutması gerekiyor.


Ayrıca memurlardan şüpheliyle birlikte olurlarsa hemen üstlerine bildirmeleri emri verildi.

2015 yılında 7 kadın, gizli görevdeki polisler tarafından kandırıldıklarını, "istismarcı ve manipülatif" uzun süreli ilişkilerde kaldıklarını söylemiş ve dava açmıştı.


Metropolitan Polisi, dava sonucunda polis tazminat ödedi ve özür yayımladı. Yeni düzenlemenin ardından bu olay gündeme geldi.

Yeni karar, daha önce benzer tecrübeler yaşayan kadınlarda öfkeye neden oldu. Gizli görevdeki Mark Jenner ile beş yıllık bir ilişki yaşayan Alison, skandal patlak verdiğinden bu yana hiçbir şeyin değişmediğini söyledi.


Alison, "En azından polis yönergeleri artık bu ilişkilerin yanlış olduğunu ve olmaması gerektiğini söylüyor, ancak yine de bu yeterli değil" dedi.

"Yaşadığım şeyler ve benzer deneyimler yaşamış olduğunu bildiğimiz 30'dan fazla kadın adına konuşuyorum ve bu artık durdurulmalı." ifadelerini kullandı.


Alison, "Bunun yasallaştırılmasını değil yasadışı hale getirilmesini istiyoruz" dedi. "Bir memurun gizli kişiliğini kullanırken ilişki kurmasının yasa dışı olduğunu söyleyen mevzuata ihtiyacımız var."

Alison, Parlamento'dan geçen Gizli İnsan İstihbarat Kaynakları Yasa Tasarısı ile birlikte, memurlara suçları işlemek için açık bir yetki verdiğini sözlerine ekledi.


Operasyonu denetleyen üst düzey memurlar, "belirli operasyonel hedeflere" ulaşmak için "gerekli ve orantılı" olduğuna karar verilen "cinsel içerikli iletişim (örneğin çevrimiçi)" yetkisi de verebilecek. Düzenlemelerde, gizli görevdeki polislerin cinsel ilişkiyi bir taktik olarak kullanmaması gerektiğini ifade ediliyor. mlliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.