HASTANELER DOLDU!

HASTANELER DOLDU!

DURUM KÖTÜ! HASTANELER DOLDU!

Yoğun bakımlarda yer kalmadı’
Koronavirüs vakaları ülke genelinde ciddi oranda artış gösterdi. Vakaların artması endişeye neden olurken, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ünal, "Yoğun bakımlarda yer kalmadı. Diyarbakır'dan, Gaziantep'ten bizi arayıp hastasına yer atayan arkadaşlarımız var" dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal koronavirüs vakalarının artışına dikkat çekerek son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ünal, “Yoğun bakımlarda yer kalmadı. Diyarbakır’dan, Gaziantep’ten bizi arayıp hastasına yer atayan arkadaşlarımız var” dedi.

Açıklanan verilerle yaşadıklarının uyumlu olmadığını belirten Ünal, “Rekorlar kırıyor olabiliriz. Bunlar dünya rekoru mudur, gezegenler arası rekor mudur bilmiyorum. Çünkü veri yok. Veri olmayınca da ne durumdayız ne yapabiliriz bir şey diyemiyoruz. Bundan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığı’nın durumu şeffaf şekilde açıklaması gerekir” dedi.


‘ŞUAN YOĞUN BAKIMLARDA YER YOK’
Habertürk TV canlı yayınında konuşan Ünal, yoğun bakımlarda yer olmadığını, ameliyathanelerin değil ameliyathane koridorlarının bile yoğun bakıma dönüştürüldüğünü belirtti. “Bu koşullarda iyi bir tedavi uygulanamaz” diyen Prof. Ünal şunları söyledi: “Benim üniversitemde yer yok. Diğer hastanelerde de yer kalmadı. Gaziantep’ten, Diyarbakır’dan ‘hastalarımıza yer bulun’ diye arayanlar var. Şu an yoğun bakımlarda yer yok.”
 
Bilim Kurulu tutanaklarının da açıklaması gerektiğini ifade eden Ünal, şeffaf davranılması halinde sorunların daha kolay çözüleceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.