Hazine ve Maliye Bakanlığı 455 memur alımı kadroları için ilan yayımladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 455 memur alımı kadroları için ilan yayımladı

Memur alımı için başvuru tarihleri açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı 455 farklı alım yapıyor.

455 adet farklı unvanda yapılacak olan memur alımı için başvuru yapacak adayların KPSS sınavına girmiş olup en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 mali hizmetler uzman yardımcısı, 40 uzman yardımcısı ve 15 bilişim personeli alımı ile beraber toplamda 455 personel alımı yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Mali hizmetler uzman yardımcısı alımı için adayların KPSS sınavına girmiş olup en az 75 puan almış olması gerekmektedir. Başvurular 27 Ekim 2022 tarihinde başlamış olup 2 Kasım 2022 tarihinde sona ermiş olacaktır.


40 Uzman yardımcısı alımı için adayların Ankara il sınırlarında ikamet ediyor olması ve Hukuk Fakültesi Mezunu 10 Memur ve siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler mezunu 30 memur alımı yapacağını belirtti.

Uzman yardımcısı alımı için adayların P5, P7, P8, P11, P13, P17, P18, P27, P28, P36, P47, P48 türlerinden sınava girmiş olmaları gerekmektedir. Uzman yardımcısı alımı için başvurular 19 Eylül 2022 tarihinde sona ermiş olacaktır.

15 Bilişim personeli alımı unvanları açıklandı. İlana göre 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı, 4 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Veri Mühendisi, 1 Veri Analisti, 1 Sistem Yöneticisi, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 1 Uzman Veri Tabanı Yöneticisi, 1 Kıdemli Uzman Veri Tabanı Yöneticisi, 1 Kıdemli Altyapı ve Sistem Mimarı, 3 Yazılım Takım Lideri alımı yapılacak. Başvurular 19 Eylül 2022 tarihinde sona ermiş olacaktır.

 Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafın yayınlanmakta olan ilana göre 40 sözleşmeli memur alımı yapılacaktır. başvurular sadece online olarak yapılacaktır.

Sözleşmeli Memur Alımı İçin Gereken Genel Şartlar

Başvuru yapmak isteyen adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

Girmiş olduğu KPSS sınavından en az 75 puan alması gerekmektedir.


Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı sınavına en fazla 2 defa girmiş olması ikinin üzerinde katılım yapan adaylara başvuru hakkı tanınmamaktadır.

T.C vatandaşı kimliğine sahip olması.

Katılım yapacak olan adayların 18 yaş ve üzeri olması.

Askerlikten muaf olması ve askerlikle alakası olmaması gerekmektedir.

Herhangi bir suçtan dolayı hırsızlık, gasp, cinayet, dolandırıcılık, kasten adam yaralama ve buna benzer suçlardan dolayı affa uğramış olsa bile hapis cezası almaması gerekmektedir.

İşini yapmasına engel olacak herhangi bir sakatlığı veya fiziksel, ruhsal hastalığı bulunmaması gerekmektedir.


Hazine Ve Maliye Bakanlığı Memur Alımı Mezuniyet Şartları

10 kadroya başvuru sadece Hukuk Fakültesi mezunları yapabilecektir. Başvuru puan türleri ise şu şekildedir.

KPSSP5, KPSSP7,KPSSP8,KPSS11 şeklinde belirtilmiştir.

Sözleşmeli Memur Alımı İçin Başvuru Süreci

Hazine ve Maliye Bakanlığı 40 sözleşmeli memur alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını en geç 19 Eylül e kadar yapabilmektedirler. Başvuru tarihini kaçırmış olup başvuru yapamayan adaylar için ek bir tarih veya başvuru hakkı bulunmamaktadır.


Başvuruda bulunmak isteyenler başvurularını e-Devlet Hazine ve Maliye Bakanlığı Kariyer kapısı üzerinden online olarak başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

400 memur alımı kılavuzu

Hazine Ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı Başvuru Şartları:

400 memuru alımı için adayların En az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk Siyasal Bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlar ve kabul edilen yurt dışı veya yurt dışı öğretim kurumlarından mezun olmak.


Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının 1 günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olan adayların başvuru yapacağı açıklanmıştır.

ÖSYM tarafından 2021 veya 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS O48 puan türünden en az 75 puan almış olmak.

Sınava katılmak için sınav ücretini ÖSYM'nin internet sayfasında veya mobil uygulamalarında yer alan ödemeler alanından kredi kartı banka kartı ile ÖSYM adına yatırmış olması gerekmektedir.

Bakanlık 400 Personel Alımı Sınav Tarihi Yeri Ve Başlama Saati:


Yazılı sınavı ÖSYM tarafından 18 Aralık 2022 pazar günü Ankara'da yapılacaktır sınav 10.15 de başlayacak olup 90 dakikadan oluşacaktır.

Sınavda adayları her bir konu grubu itibariyle 15'er soru sormak üzere toplam 60 sorudan oluşan çoktan seçmeli iktisat maliye ve hukuk muhasebe testleri uygulanacaktır.

ilan kılavuzunu incelemeniizi öneriyoruz tıkla

KAMUDA İŞ SAHİBİ OLMAK İÇİN;

1- Youtube TYP ve kamu iş ilanları kanalımıza tıklayın hemen abone olun

2- Android uygulamızı indirin kamuda iş ilanlarını cep telefonlarınıza ücretsiz bir bildirimle gönderelim. iş ilanlarını kaçırmayın tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.