HER AY 1000 TL HESAPLARA YATACAK

HER AY 1000 TL HESAPLARA YATACAK

ZAM GELDİ! HER AY 1000 TL HESAPLARA YATACAK

Yüz binlerce öğrenciye müjdeli haber verildi… Meslek liselerinde okuyan öğrencilere işyeri stajlarında 767 TL aylık destek ödemesi yapılırken bu ödemenin 3’te birini işveren ödüyordu. Artık lınan bilgilere göre işverenin ödediği miktarını devlet karşılayarak stajyer maşlarına da zam yapılacağı öğrenildi.

55 MADDELİK YENİ EKONOMİ PAKETİ

AK Parti’nin üzerinde çalıştığı 55 maddelik yeni ekonomi paketinde sona gelindi. Teklife göre, yıllık cirosu 240 bin TL’nin altında olan esnaf, gelir vergisinden muaf olacak. MHP ile son şekli verilerek Meclis’e sunulacak 55 maddelik teklif, önümüzdeki ay Genel Kurul’da ilk görüşülecek gündem maddelerinden biri olacak. Teklifteki bazı önemli düzenlemeler şöyle:

ARA ELEMANA TEŞVİK

Meslek liselerinin ara eleman yetiştirmesi teşvik edilecek. Mevcut durumda meslek liselerinde okuyan öğrencilere işyeri stajlarında 767 TL aylık destek ödemesi yapılıyor. Bu rakamın üçte birini işveren ödüyor. Yeni düzenlemeyle işverenin ödediği destek miktarını devlet karşılayacak. Rakamın da 1000 TL’ye çıkarılması bekleniyor.

Yıllık cirosu 240 bin TL’nin altında olan ve basit usulle defter tutan yaklaşık 850 bin esnaf, gelir vergisinden muaf tutulacak. Berber, kuaför, terzi gibi küçük esnaf, defter tutmaya devam edecek.

Bazı tarım desteklerindeki kesintiler artık vergiye tabi olmayacak. Çiftçiye mazot desteği vergiden muaf olacak.

 ayda bir verilen geçici vergi beyannamesi, artık 4 ayda bir verilecek. Beyanname verme dönemleri de 1 ay geriye alınacak.

VERGİ SORUMLUSU BANKA OLACAK

Youtuber’lara da vergi kolaylığı getiriliyor. Videolara reklam alarak para kazananlar, vergi mükellefi oluyor ve defter tutma zorunluluğu getiriliyordu. Bu zorunluluk kaldırılıyor. Bu kişiler yine vergi mükellefi olacak ancak bankadan kendilerine özel hesap açacaklar. Bankalar da onlara yatan paradan stopaj kesecek. Yani vergi sorumlusu banka olacak.

İnternetten yapılan vergi ödemeleri kolaylaştırılacak. Vergide e-Devlet daha aktif hâle getirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.