Herkesin gözü orada!

Herkesin gözü orada!

Altın yönünü değiştirdi

Bu hafta başında sert bir şekilde yönünü aşağı çeviren gram altın bu sabah güne 452 TL seviyesinde başladı. Altını ons fiyatı ise psikolojik sınırın altı olan 1.923 dolar seviyesine geriledi. Çeyrek altın ise şu dakikalarda 734 TL seviyesinde işlem görüyor.

 

Geçtiğimiz hafta altının ons fiyatı tarihi rakamları görmüştü. Bu hafta itibarıyla altın fiyatları düşmeye başladı.Haftanın ilk günleri sert düşüşe devam eden altın şu dakikalarda sakin bir seyir izliyor. Peki altının ilerleyen günlerde seyri ne olacak? Uzman isimler yorumladı. İşte cevabı...

Son dört iş gününde 200 doların üzerinde bir dalgalanma yaşayan altının ons fiyatı, önceki gün yüzde 5,72 değer kaybederken, bu oran son yedi yılın en sert günlük düşüşüne işaret etmişti.


Analistler, altının ons fiyatındaki düşüşte, son dönemde küresel bazda beklentilerden iyi gelen makroekonomik verilerin ve ABD'de görüşülmeye başlanan teşvik paketinin önemli rol oynadığını belirtti.

Commerzbank emtia analisti Carsten Fritsch, konuya ilişkin paylaştığı bilgi notunda, teknik olarak birçok indikatörün altının ons fiyatının aşırı yükseldiğine işaret ettiğini, yatırımcıların kar realizasyonuna gitmelerinin anlaşılabilir olduğunu kaydetti.
Altının ons fiyatındaki hareketlerde günden güne etkili olmaya devam eden altın bazlı ETF'lerden son üç iş gününde çıkış yaşandığını vurgulayan Fritsch, "Son dört haftada altının ons fiyatındaki yükseliş dikkate alındığında altın fiyatlarındaki dalgalanmanın bir süre daha devam etmesi beklenebilir." değerlendirmesinde bulundu.
Fritsch, gümüş ve platinyum gibi diğer metallerde de altına benzer fiyat hareketlerinin yaşandığını, özellikle gümüşün son 7,5 yılın en yükseğine çıkmasının ardından bu seviyeden gelen kar satışlarıyla önemli değer kaybı yaşadığını kaydetti.
Altın fiyatlarını 2011'de rekor seviyelere çıkartan sebeplerle bugünkü sebeplerin benzer olduğuna dikkati çeken Fritsch, "Baktığımız zaman ABD'deki siyasi gündem 2011'den daha zorlu bir hale gelmiş durumda.

Bununla birlikte, Kongre'de devam eden işsizlik yardımlarının uzatılmasına ilişkin mücadele altın fiyatlarında 2011'dekine benzer bir hareketin yaşanmasına sebep oldu." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.