Hükümet istemese de biz bu yasayı çıkarmayı başaracağız..

Hükümet istemese de biz bu yasayı çıkarmayı başaracağız..

Hükümet istemese de biz bu yasayı çıkarmayı başaracağız..

İYİ Partili Feridun Bahşi, sayıları yüz binleri bulan emeklilikte yaşa takılanları umutlandırdı. Bahşi, tüm muhalefet partileri ve bir grup MHP milletvekilinin de destek verdiği konunun çözüme kavuşacağını açıkladı.

Çorum’da partisinin düzenlediği istişare toplantısına katılan İYİ parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sayıları yüzbinleri bulan Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Bahşi;

“Yıllardır yüzbinlerce vatandaş tüm şartları yerine getirdikleri halde yaşa takıldıkları için emekli olamadılar. Her seçim dönemi gündeme gelen konu iktidar yüzünden hayata geçmedi. Ama Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), uzun yıllardır ilk kez, Meclis’te çoğunluğa sahip partilerin ortak gündem konusu haline geldi.

TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT GRUBU SENİDE ARAMIZA BEKLİYORUZ TIKLA

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, TBMM Başkanlığı’na yasa teklifi sundu. Tekliflerin ortak noktası, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlayan kadınların 20, erkeklerin 25 yıl sigortalılık süresi ve 5.000 gün prim ödeme koşulunu yerine getirmeleri halinde yaşı beklemeden emekli olmaları yönünde.

1999 yılında yapılan düzenlemelerde 2008 yılında açıkladığımız şekilde düzenleyici kanunun yürürlüğe girmesinden önce mevcut çalışanların müktesep hakları korunmuş olsaydı bugün EYT mağdurları oluşmazdı.

Meclis açılır açılmaz bu konuyu ele alacağız. Şimdi bu yasanın çıkmasını istemeyen tek parti Ak Parti. Ne yaparlarsa yapsınlar bu yasa çıkacaktır” dedi.

TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT GRUBU SENİDE ARAMIZA BEKLİYORUZ TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum