İki il için seyahat kısıtlaması açıklaması

İki il için seyahat kısıtlaması açıklaması

İzmir ve diğer iki il için seyahat kısıtlaması açıklaması

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle yeni tedbir kararları alındı. Ancak alınan kararlar arasında seyahat kısıtlaması bulunmuyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, İzmir ve diğer iki il için seyahat kısıtlamasının da gelebileceğini söyledi. İşte Prof. Dr. Tezer’in seyahat kısıtlamasına ilişkin açıklamaları…

İçişleri Bakanlığı yeni tedbir kararlarını açıkladı. Sokağa çıkma kısıtlamasına geri fönüş yapılsa da, seyahat kısıtlması uygulanmayacak. Bu konuda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tezer vaka sayısındaki artışlar devam ederse seyahat kısıtlamasının da geleceğini söyledi.

İstanbul, İzmir, Bursa gibi illere kısıtlama olabilir

 
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer konu hakkındaki açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“10 gün sonra vaka sayılarımız, ağır hasta sayımız artmaya devam ediyorsa tekrar değerlendirmek kaçınılmaz olacaktır. Mayıs-nisan aylarında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamaları olmuştu. Daha toplu halde kısıtlamalar birçok alanda gerçekleşmişti. Bu uygulamalar neticesini vermezse tekrar onlar gündeme gelecektir. Her ilin kendi pandemi kurulları var. Kendi bölgelerindeki değerlendirmeleri yapıyorlar ve kendi mahallelerinde, apartmanlarında gerekirse karantina işlemleri uygulanıyor, belirli kurallar alınıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum