İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Duyurusu 2019

İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Duyurusu 2019

AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru ve Kayıt Duyurusu 2019

İNTERNET BAŞVURU İŞLEMLERİ

1.1. İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri KAYIT TÜRÜ – KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER ÖSYS YENİ KAYIT

Başvuru Tarihleri: 03 – 10 Eylül 2018 Mazeretli Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2018 1)

İnternet Başvuru Belgesi 2) Öğrenci Bilgi Formu 3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları 4) Öğrenim Belgesi 5) Askerlik Durum Belgesi ANADOLUYÖS

Başvuru Tarihleri: 03 – 10 Eylül 2018

Mazeretli Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2018

1) İnternet Başvuru Belgesi 2) Öğrenci Bilgi Formu 3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları 4) Pasaport/T.C. Kimlik Kartı/Mavi Kart Fotokopisi 5) Lise Diplomasının Onaylı Fotokopisi 6) Lise Diploması Denklik Belgesinin Onaylı Fotokopisi 7) Askerlik Durum Belgesi (Sadece uyruğundan biri T.C. vatandaşı olanlar) 8) Türkçe Yeterlik Belgesi

İKİNCİ ÜNİVESİTE

Başvuru Tarihleri: 11 – 21 Eylül 2018 Mazeretli Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2018 1) İnternet Başvuru Belgesi 2) Öğrenci Bilgi Formu 3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları 4) Öğrenim Belgesi

YATAY GEÇİŞ  Başvuru Tarihleri: 19 – 21 Eylül 2018 Mazeretli Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2018 1) İnternet Başvuru Belgesi 2) Öğrenci Bilgi Formu 3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları 4) Askerlik Durum Belgesi

EK YERLEŞTİRME  Başvuru Tarihleri: 24 – 28 Eylül 2018 Mazeretli Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2018 1) İnternet Başvuru Belgesi 2) Öğrenci Bilgi Formu 3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları 4) Öğrenim Belgesi 5) Askerlik Durum Belgesi

DİKEY GEÇİŞ (İnternet Başvuru Sayfası İçin Tıklayınız) Başvuru Tarihleri: 24 – 28 Eylül 2018 Mazeretli Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2018 1) İnternet Başvuru Belgesi 2) Öğrenci Bilgi Formu 3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları 4) Öğrenim Belgesi 5) Askerlik Durum Belgesi

 Kayıt tarihleri içinde cumartesi günleri AÖF büroları kayıt için açık olacaktır. 2 Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m’den, kız adayların 1.63 m’den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporunun ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun’un 10. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan suçların birinden ceza alınmadığına dair belgenin kayıtlarda ibraz edilmek üzere alınması gerekir. İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösteren belge ile bu mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı eksikliği vs.) bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde alınan heyet raporunu diğer kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Arapça Önlisans, İşletme Fakültesi İşletme İngilizce Lisans, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler İngilizce Lisans Programlarında zorunlu hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Bu programlara başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; yabancı dil yeterliği için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) veya Senato tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan Senatoca belirlenen puanı aldığını belgeleyen öğrenciler birinci yarıyıla başlayabilir. Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde yabancı dil ile öğretim yapılan programlara kayıt yaptıracak adayların, “Açıköğretim Sistemi Yabancı Dille Öğretim Yapan Programların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Uygulama Esasları”ndaki koşullardan birini sağlamaları gerekmektedir. Yabancı dil yeterliğini sağlayamayan öğrenciler kendi imkânlarıyla yabancı dillerini yeterli hale getirmekle yükümlüdür. İki yılsonunda yabancı dilini yeterli hale getirdiklerini belgelemeyen öğrencilerin programdan ilişiği kesilir.

Yabancı dil koşulunu sağlayamayan öğrenciler Anadolu Üniversitesi bünyesindeki öğretim dili Türkçe olan aynı addaki açıköğretim programına kayıt yaptırabilirler [Önlisans İlahiyat (Arapça) (Açıköğretim) programında başarısız olan önlisans İlahiyat (Açıköğretim) programına, İşletme (İngilizce) (Açıköğretim) programında başarısız olan İşletme (Açıköğretim) programına ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (Açıköğretim) programında başarısız olan Uluslararası İlişkiler (Açıköğretim) programına]. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Önlisans/Lisans Programlarına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından 2017-2018 öğretim yılı sonunda mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar da ilgili kayıt türü (ÖSYS Yeni Kayıt/Ek Yerleştirme Kayıt) tarihleri arasında geçici kayıt yaptırabileceklerdir. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar Fakültemize ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Arapça Önlisans, İşletme Fakültesi İşletme İngilizce Lisans, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler İngilizce Lisans Programlarına başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; yabancı dil yeterliği için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) veya Senato tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan Senatoca belirlenen puanı aldığını belgeleyenlerin programlara kayıtları yapılır. Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerde yabancı dil ile öğretim yapılan programlara kayıt yaptıracak adayların, program sayfasında açıklanan koşulları sağlamaları gerekmektedir.

3 Kayıt türüne göre İnternet başvuru ve kayıt tarihleri yukarıda belirtilmiştir. Belirtilen tarihlerden sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Herhangi bir sebeple (elektrik kesintisi, teknik arızalar, İnternet sorunları, vb.) başvuruyu kaçırmamanız için en kısa zamanda başvurunuzu yapınız ve gerekli yazıcı dökümlerini alınız.

 İnternet başvuru ve kayıt tarihleri kesinlikle uzatılmayacaktır. Bu tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar, sonradan kayıt için herhangi bir hak iddia edemez, rapor dâhil mazeret ileri süremez ve kayıt hakkını kaybeder.

 İnternetten başvuru yapmayanlar kayıt yaptıramaz. İnternetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. İnternetten başvuru yaptıktan sonra istenen diğer kayıt belgeleri ile kayıt süresinin son gününü beklemeden AÖF bürolarında kaydınızı yaptırınız.  Kayıt tarihlerinde mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayan adaylar, mazeretli kayıt tarihinde AÖF bürolarına bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilir.

 22 Kasım 2017 – 31 Ağustos 2018 tarihleri arasında ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden yapılan ön başvuru işlemi İkinci Üniversite kapsamında kesin kayıt değildir.

1.2. İnternet Başvuru İşlem Adımları aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısını seçiniz. Açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayarak İnternet başvuru işleminizi gerçekleştiriniz. İnternet başvurusu sırasında adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde, cepheden yüzü açık ve son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafını mutlaka yüklemesi gerekmektedir. Fotoğraf yükleme ile ilgili ayrıntılı bilgi İnternet başvuru adımlarında yer almaktadır.

DAHA KAPSAMLI OLARAK KILAVUZDA TÜM BİLGİLER AYDINLATICI YAZILAR VAR GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum