İlk ödemeler için tarih verildi..!

İlk ödemeler için tarih verildi..!

Başvuru resmen başladı. İlk ödemeler için tarih verildi..!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne dair yazılı bir açıklamalarda bulundu. Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne müracaatların e-Devlet üstünden uygulanacağını belirten Bakan Yanık, “Desteğimizden faydalanmak isteyen yurtdaşlarımız, sistem üstünden Bakanlığımızca yayılan Sosyal

Yardım Başvuru Hizmeti ekranından lüzumlu verileri doldurarak müracaatlarını yapabilecek” dedi. İhtiyaç sahibi olmak koşuluyla natural gaz altyapısı tespit edilen 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve natural gaz aboneliği olan tüm yurttaşların destekten faydalanabileceğini belirten Bakan Yanık şöyle dedi:

Doğal Gaz Tüketim Desteği’ni hem faturalı hatta ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi yurtdaşlarımızın e- Devlet’ten gerçekleştirdikleri müracaatları onaylandıktan sonra hak sahipliği tespit edilen yurtdaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilecek.

Öte yandan ön ödemeli sayaç kullanan yurtdaşlarımızın ise destek oranı kartlarına yatırılacak. Sağlık raporu tespit edilen süreğen hastalara ya da ömürlerini yatağa bağlı devam ettiren yurtdaşlara ek ödeme yapacaklarını belirten Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın müracaatı esnasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere tespit ettiğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 çok ödeme gerçekleştireceğiz” dedi. Bakan Yanık, “Ödemesini kendi yapamayacak haldeki engelli ve yaşlıların da bu proseste mağduriyet yaşaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek prosedürlerin gerçekleştirilmesi için lüzumlu basitliği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Elektronik ortamda alınacak müracaatların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ayrıntılı inceleceğinin önemini vurgulayan Bakan Yanık, “Yapılacak değerlendirme ardından müracaatı sayılan yurtdaşlarımız destekten faydalanmaya hak kazanacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.