İngiltereye şoför alımı fırsatı var

İngiltereye şoför alımı fırsatı var

İngiltereye şoför alımı fırsatı var

İngiltere bir süredir şoför krizi yaşıyor. Ülkede yaşanan sorun derinleşirken market raflarının boş kalma ihtimali olduğu açıklandı. Bu kapsamda ülkede geçici vize ile çalışacak personeller alınacak. Yüksek maaş fırsatıyla işe girecek işçiler aylık 40.000 TL yıllık ise 485.000 TL kazanma fırsatı yakalayacaklar. 

İNGİLTERE'DE ŞOFÖR KRİZİ DERİNLEŞİYOR

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, tır ve kamyon şoförü eksikliği nedeniyle bazı süpermarketlerde rafların boş kalmasının ve benzin istasyonlarındaki uzun kuyrukların önüne geçebilmek için geçici vize uygulamasına başlayacak. Geçici vize uygulaması kapsamında şoför kadrolarında çalışacak olanlara Aralık sonuna kadar geçici vize sağlanacak. 

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı yayımladığı basın açıklamasında geçici vize uygulamasının hangi sektörleri kapsadığını açıkladı. Bakanlık ayrıca geçici vize sağlanacak personel sayısını da ilan etti.

İşte İngiliz Ulaştırma Bakanlığı'nın açıklaması

"5 bin ağır vasıta sürücüsü ile 5 bin 500 tavukçuluk sektörü çalışanı, bu yıl istisnai durumlarda gıda ve nakliye sektörlerinde tedarik zinciri baskılarını hafifletmek için Noel'e kadar mevcut vize planına eklendi."

AYLIK 3.500 STERLİN YILLIK 40.000 STERLİN KAZANÇ 

İlk önce İngiltere'den gelen açıklamaların ardından ilk etapta 2021 yılı sonuna kadar ülkede iş bulunabilecek. Toplam 10.500 kişi işe alınacak olup bu sayı zamanla değişebilir. Vatandaşlar için merak edilen bir diğer konu ise aylık maaş imkanları.

İngiltere'de en fazla etkilenen sektörlerin nakliye ile lojistik, özellikle kamyon şoförü istihdamı noktasında büyük sıkıntı yaşanıyor.. Bu kapsamda ülkede son bir yıl içinde ağır vasıta şoförlerinin maaşları yüzde 30 arttı. Şoförler aylık 3.500 Sterlin yıllık ise 40.000 Sterlin maaşla çalışıyorlar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum