İşçi Lehine şartlar oluşmadan Sağlık Bakanlığı ve Aile Bakanlığı TİS'lerinde masadan kalkmayacağız

İşçi Lehine şartlar oluşmadan Sağlık Bakanlığı ve Aile Bakanlığı TİS'lerinde masadan kalkmayacağız

Öz Sağlık-İş Sendikasının Başkanlar Kurulu Toplantısı 81 İlden Şube Başkanlarının katılımıyla Ankara’da dün yapılmıştır

81 İlden Şube Başkanlarımızın katıldığı Başkanlar Kurulu toplantımıza, Konfederasyon Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti 22.23.24. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş, Süleyman Doğan, Genel Merkez Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyeleri ve ÖZ-SAM Danışma Kurulu Üyeleri de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Başkanlar Kurulu Toplantımızda sendikamızı anlatan bir kısa film gösterimi yapıldı. Başkanlar Kurulu’nda Genel Başkanımız Devlet Sert Şube ve İl Başkanlarımıza hitap etti.

“UMARIZ Kİ HERKES BARIŞA VE HUZURA İNANIR”

416.jpg

Sunuş konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Genel Başkan Devlet Sert, Rusya-Ukrayna arasında süren gerginliğin savaşa dönüşmesiyle ilgili olarak her ülkenin birbirinin sınırına, bağımsızlığına saygı duyması gerektiğini belirterek, “umarız ki herkes barışa ve huzura inanır” dedi.

Genel Başkan Sert konuşmasına şöyle devam etti:

“TAŞERON UYGULAMASI İLE MÜCADELEMİZ MODEL OLDU”

“İnsan onurunu ayaklar altına alan, çalışma hayatında kölelik düzeni uygulamasının sahibi olan taşeron uygulaması ile mücadelemiz sendikal tarihe mal olmuş, yabancı sendika ve sendikacılar tarafından da model olarak kabul görmüş büyük bir mücadelenin adıdır.

Bu mücadeleye inanan ve başlatan Konfederasyonumuz HAK İŞ ve Genel Başkanı Mahmut Arslan’dır.

Taşeron işçilerinin kamuda kadro alabilmesi mücadelesinde bizlere inanan, zulmün sonlanması gerektiğini düşünerek bu kadroyu sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.

2018 yılında 1 milyon işçi çeşitli iş kollarında kadroya kavuştu.  Her zaman ifade ediyoruz bu bir devrimdi.

Ama 696 Sayılı KHK’nın kadro ile birlikte ürettiği sorunlar açısından bakılınca  eksik kalan bir devrimdi.

Bu eksikliklere o tarihte de işaret ettik, basının ve kamuoyunun gündemine taşıdık. 1 milyon işçi adına yapılmış bir devrim, düzenlenen  KHK’daki  muğlak ifadeler ve “göç yolda dizilir” mantığından hareketle eksik kaldı, kadük kaldı.

Bugün bu işçi arkadaşlarımızın yaşadığı tüm problemlerin ana sebebi bu kararnamenin eksikliği, yeni düzenlemelerin ise kanun gerektirmesidir.

rom04446.jpg

“İŞÇİ LEHİNE ŞARTLAR OLUŞMADIKÇA MASADAYIZ, KALKMAYACAĞIZ”

Hepinizin yakından bildiği ve sahadaki en büyük sıkıntılardan birisi olarak bunaldığınızı bildiğimiz konu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz  Toplu  İş Sözleşmesi’nin henüz bitirilmemiş olmasıdır. Dikkat ediniz lütfen, bitirilememiş demiyorum, bitirilmemiş olmasıdır diyorum.

Bir toplu  iş sözleşmesinin hemen bitirilmesinin, bağıtlanmasının temel şartı vardır.

Nedir;

Sendika işçisinin-üyesinin menfaatine, kazanımına sebep olacak maddeler üzerinde uzlaşma sağlar, taraflar kabul eder ve sözleşme imzalanır.

Biz  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde 26 bin işçiyi ilgilendiren bir toplu iş sözleşmesinin müzakeresini gece gündüz demeden yürütüyoruz.

Çoğu maddeleri üzerinde uzlaşma sağlanan sözleşmede, önemli gördüğümüz ve  işçi kardeşlerimizin müjde beklediği konularla ilgili kıyasıya mücadelemiz devam ediyor.

Hem işveren sendikası  TÜHİS nezdinde, hem asıl işveren Bakanlık nezdinde yoğun görüşmelerimiz sürüyor.

Şu an yürütülen tüm algıya, tüm operasyonlara, atılan tüm iftiralara rağmen biz ne yapıyoruz Arkadaşlar?

BİZ;

-       TAYİN-BECAYİŞ’te kesin bir çözüm, bu yapılamıyorsa bile Sağlık Bakanlığı’nda olduğu gibi rahatlatıcı bir çözüm bulunabilmesi için MASADAN KALKMIYORUZ

-       Emeğimizin hakkı olan GECE ÇALIŞMASI  için MASADAN KALKMIYORUZ

-       Her türlü riski barındıran bir çalışma biçimini sistemli hale getirecek  GÖREV TANIMLARI için MASADAN KALKMIYORUZ…

“Şu kadar madde üzerinde zaten mutabakata varmışız” diyerek masadan kalkmak, imzaları atmak kolay.

rom04685.jpeg

Ama biz madem işçi adına ORADAYIZ,

Madem YETKİLİYİZ

Madem 26 bin işçinin MASADAKİ SESİYİZ

O zaman masadaki çağrımızı buradan tekrarlıyorum:

-       Sayın Cumhurbaşkanım

-       Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanım

-       Sayın İşveren Sendikası TÜHİS yetkilileri

Gelin 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen hem Sağlık Bakanlığı, hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışan işçilerin, hem de diğer tüm kamu işçilerinin bu kararnameden kaynaklanan sıkıntılarını birlikte çözelim.

Çözüm konusundaki diyaloglarımızı da sonuna kadar sürdüreceğiz.

Şu soruları da kamuoyu önünde yetkililere sormak istiyorum:

•       KÇP ile başlayan, asgari ücretle devam eden, imzalanan ek protokollerle biraz daha rahatlatılan toplum kesimleri ortada iken  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdindeki  26 bin sosyal hizmet işçisi neden görmezden geliniyor?

•       Sendika olarak bizi, TİS kullanılarak “akçeli hükümler ile sosyal ve özlük haklar arasına sıkıştırmak” kime fayda sağlayacak, kime zarar verecek?

Emin olun böyle bir yöntemin kimseye bir faydası yok.

İşçi halen imzalanmayan toplu iş sözleşmesi yüzünden HERKESE ÖFKELİ.

Haklı mı? Elbette Haklı?

AMA BİZİM MASADAKİ MÜCADELEMİZ; BİZE ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI OLUN DİYENLERE…

BİZİM MASADAKİ MÜCADELEMİZ; SON ANA KADAR İŞÇİ LEHİNE TÜM KAZANIMLARI SAĞLAMAYA…

BİZ YASAL SÜRENİN SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ, MASAYI DEVİREN TARAF BİZ OLMAYACAĞIZ…

“AKADEMİK SENDİKACILIK ANLAYIŞIMIZA UYGUN HAREKET ETMEK İÇİN HER ADIMI ATIYORUZ”

Biz çağın şartlarına uygun yeni sendikal alışkanlıklar belirlemek adına yapmış olduğumuz Akademik Sendikacılık anlayışımıza uygun hareket etmek için her adımı atıyoruz.

Hafta başında Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanlığı ile bu konuda görüşmeler yaptık.

Sistemin baştan aşağı güncellenmesi gerekliliğini ve bu konudaki tekliflerimizi sunduk, sosyal hizmetlerde yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını istişare ettik.

Hem sağlıkta, hem sosyal hizmetlerde yeni politikaların belirlenmesi adına kurmuş olduğumuz  ÖZSAM’ın üyeleri ile birlikte bu ziyareti gerçekleştirip, oluşturduğumuz politikaları anlattık.

Spesifik bir örnek olarak; Zorunlu Emekliliğe sevk edilen 696’lı  işçilerin oluşturacağı kalifiye eleman eksikliğinin çok yakın bir zamanda kucağa düşecek pimi çekilmiş bir el bombası olduğu hatırlatmasını yaptık.

Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Hükümetimizin, Bakanlığımızın da bu çabayı görüp değerlendirip 26 bin sosyal hizmet emekçisinin dört gözle beklediği Toplu  İş Sözleşmesi’nin işçi lehine bir an önce çözümlenmesi yönünde bir adım atmasını bekliyoruz.”

HAK-İŞ KONFERASYONU BAŞKANI MAHMUT ARSLAN:

“BÜYÜK BİR BAŞARI HİKAYESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

 

Başkanlar Kurulumuzda teşkilatımıza yönelik konuşma gerçekleştiren HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “bugün bulunduğumuz noktayı  geçmişte yaptığımız mücadelelere bakarak değerlendiriniz. Biz bu değerlendirmeyi yaptığımız zaman büyük bir başarı hikayesini görüyoruz” şeklinde konuştu.

“1 MİLYON İŞÇİMİZ KADROLARINA KAVUŞTU”

 “Taşeron sisteminin sonlandırılması için uzun yıllar mücadele ettik. 1 milyon işçiyi kadrolu yaptık. Bu, Cumhuriyet tarihimizin en büyük çalışma reformudur. Rabbimiz bizim samimiyetimiz karşılığında bizlere bu ödülü verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, bakanımızın ve hükümetimizin bu konudaki katkı ve desteklerini hiçbir zaman unutamayız. O süreçlerin ne kadar enteresan süreçler olduğunu da lütfen unutmayın”.

“BU ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKAMIZIN BAŞARISIDIR”

 “İstikametimizi bozmazsak, değerlerimizden vazgeçmezsek, ilkelerimize sadakatle bağlanırsak, HAK-İŞ değerlerini içimize sindirerek yolumuza devam edersek Rabbim bizlere ihsanını, rahmetini ve başarısını fazlasıyla verecektir. Bunlardan uzaklaşırsak, heveslerimizin peşine düşersek, bize verilenleri de bizlerden alır ve başkasına verir. Davamıza sahip çıkacağız ve sadakatle mücadelemizi sürdüreceğiz. O kadar büyük başarılara imza attık ki Türkiye’nin 81 ilinde şube açıp, şube başkanını profesyonel yapan başka bir sendika yok. Bu Öz Sağlık-İş Sendikasının bir başarısıdır. Bu küçümsenmeyecek bir başarıdır”.

 

TİS, TEŞKİLAT, EĞİTİM ve MALİ KONULAR ÜZERİNE SUNUM YAPILDI

Sendikamızın Başkanlar Kurulu’nda Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Adem Yavuz, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Özüpek, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş, Eğitim-Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Doğan ve Hukuk Birimimiz tarafından teşkilatımıza bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ayrıca ÖZ-SAM Danışma Kurulu Başkanı Doç.Dr. Merve Özaydın da teşkilatımıza yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

SOSYAL MEDYA EĞİTİMİ YAPILDI

Başkanlar Kurulu toplantımızda ayrıca Sosyal Medya Uzmanı Tolga Akkuş tarafından sosyal medya mecralarına kısa bakış, hesap güvenliği, hesap moderasyonu, içerik üretimi, özel günlerde paylaşım ve etkileşim kurma gibi temel konuların anlatıldığı bir eğitim programı düzenlendi.

Şube-İl Başkanlarımıza yönelik gerçekleştirilen sosyal medya eğitiminde Akkuş aynı zamanda teşkilatımızın sorularına da yanıt verdi.

Başkanlar kurulunda ayrıca Genel Denetleme Kurulu Raporu, Denetleme Kurulu Üyesi Tuba Kavaklı tarafından okundu.

Başkanlar kurulu toplu fotoğraf çekimiyle birlikte sona erdi.

MEMURLARA HABER Sosyal Medya Hesaplarımız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum