Işıl Işıl Dişlere Giden Yol: Diş Beyazlatma

Işıl Işıl Dişlere Giden Yol: Diş Beyazlatma

Sağlıklı, düzgün görünümlü ve beyaz dişlere sahip olmak yalnızca bireyin fiziksel sağlığı açısından değil aynı zamanda estetik bir görünüme sahip olması açısından da çok önemlidir.

Bununla birlikte bireyin ağız ve diş sağlığını sağlamak için gereken özeni göstermemesi, travmalar, genetik yatkınlık ve birçok farklı neden sonucu çeşitli diş sorunları ortaya çıkabilir. Yaşanan farklı diş sağlığı sorunlarının giderilmesi için kişi özelinde belirlenen tedavilerin vakit geçirmeksizin ve doğru şekilde uygulanması zorunludur. Eğer tedavi konusunda geç kalınırsa daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Işıl ışıl ve beyaz dişlere sahip olmak isteyen kişilerin en çok talep ettiği diş hekimliği prosedürlerinden biri diş beyazlatmadır. Diş beyazlatma İstanbul gibi diğer illerimizde de yoğun ilgi gören, uzun süre kalıcı ve etkili olması dolayısıyla ön plana çıkan bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Kadınlar ve erkekler arasında yoğun ilgi gören diş beyazlatma fiyatları uygulanacak yöntem başta olmak üzere birçok farklı etkene göre belirlenir.

Sigara ve tütün ürünleri kullanımı, dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içeceklerin sıklıkla tüketimi gibi nedenler sonucu dişler beyazlığını kaybederek renklenebilir. Bu sorunun ortadan kaldırılması amacıyla ev tipi diş beyazlatma, ofis tipi diş beyazlatma ve kombine diş beyazlatma yöntemlerinden yararlanılabilir.

Dişlerde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan lekelenmelerin temizlenmesi ve dişlerin doğal rengini geri kazanması nedeniyle uygulanan diş beyazlatma son derece pratik ve etkili bir yöntem olma özelliğine sahiptir. Hangi diş beyazlatma yönteminin uygulanacağı ihtiyaçlara ve elde edilmek istenilen sonuca göre kişi özelinde belirlenir. Doğru belirlenen yöntemin, doğru tekniklerle ve uzman bir diş hekimi tarafından uygulanması son derece etkili sonuçlar alınmasını sağlar.

Diş beyazlatma hastanın dişlerinde yapısal zedelenme ya da diş zedelenmesine bağlı olarak kalıcı hasar yaratmaz. Diş beyazlatma işlemi sırasında ve sonrasında diş beyazlatma ajanlarının yarattığı etkiye bağlı olarak dişlerde geçici bir hassasiyet meydana gelebilir. Fakat bu hassasiyet kalıcı değildir ve bir süre içerisinde kendiliğinden düzelir. Diş beyazlatma diş renginde istenilen değişiklikliğin elde edilmesi amacıyla tercih edilebilecek en etkili ve kalıcı yöntemdir. Diğer yandan dişlerin daha beyaz bir görünüme kavuşması amacıyla diş beyazlatma işlemine alternatif olarak çok daha kapsamlı diş hekimliği prosedürleri olan porselen, kompozit lamina ve porselen kaplama uygulamalarından yararlanılması gündeme gelebilir.

Hangi Tip Diş Beyazlatma Daha İyi?

Diş beyazlatma genel olarak etkili bir prosedür olmakla birlikte hangi diş beyazlatma yönteminin daha iyi olduğu konusunda bişey söylemek mümkün değildir. En iyi diş beyazlatma yöntemi, kişi özelinde ihtiyaçlara ve beklentilere en uygun olan diş beyazlatma yöntemidir. Bu nedenle daha beyaz ve estetik görünen dişlere sahip olmak için hangi diş beyazlatma yönteminden yararlanılması gerektiği kişi özelinde yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenir. Kişinin ihtiyaçları değerlendirildikten sonra ev tipi diş beyazlatma, ofis tipi diş beyazlatma ve kombine diş beyazlatma yöntemlerinden hangisinin uygulanacağına dair karar verilir.

Ofis tipi diş beyazlatma uygulaması yapılacak olan hasta ilk olarak detaylı klinik ve radyolojik muayeneden geçirilir ve diş etlerinin sağlıklı olup olmadığı kontrol edilir. Diş etleri sağlıklı değilse diş hekiminin önceliği diş etlerinin sağlığına kavuşması için gereken tedavileri uygulamak olmalıdır. Bu sayede diş eti ve tartar gibi sorunlar giderilir. Dişlerin temizlenmesi için diş yüzeyleri parlatılır. Diş beyazlatma uygulamasına başlanmadan önce, kullanılacak diş beyazlatma jellerinin olası hasarlarını engellemek için diş etlerine koruyucu bariyer uygulanır. Bu aşamadan sonra diş yüzeylerine sürülen diş beyazlatıcı jel lazer ışığı kullanarak aktive edilir.

Farklı etkenler dolayısıyla renkleri değişen ve sarıya dönen dişlere kalıcı diş beyazlatma yöntemi uygulanarak dişlerin renginde istenilen beyazlık elde edilebilir. Diş beyazlatma işleminin amacı, dişlerin yapısında meydana gelen renk bozulmalarını gidermektir.

 Beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmak estetik bir gülüşe sahip olmanın en önemli koşulu olarak kabul edilir. Ancak dişlerin oluşum sürecinde meydana gelen yapısal bozukluklar, hamilelik ya da çocukluk döneminde kullanılan çeşitli antibiyotiklerin etken maddeleri, renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içeceklerin sık tüketilmesi ve fazla miktarda florür alınması gibi etkenler dişlerin renklerinde bozulmalara yol açabilir. Diğer yandan kaplama, dolgu ve protezlerin eskimesi ya da yaş alma gibi nedenler de dişlerde renklenme oluşmasının diğer etkenleri arasında sayılabilir.

Dişlerde çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan renklenmelerin ve lekelenmelerin giderilmesi noktasında diş beyazlatma yöntemlerinden yararlanılabilir. Ofis tipi diş beyazlatma diş hekimi tarafından, klinik ortamında uygulanan diş beyazlatma yöntemidir. Ev tipi diş beyazlatma ise ev ortamında ancak diş hekiminin kontrolünde gerçekleştirilen diş beyazlatma yöntemidir. Hasta özelinde hazırlanan şeffaf diş plaklarının içine diş beyazlatma ajanı koyulur ve plaklar dişlere çıkarılır. Tedavinin ne kadar sürede tamamlanacağı kişi özelinde yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre belirlenir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma nasıl yapılıyor içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.