İŞKUR TYP ve İŞKUR MEK  20 bin alım gerçekleştirilecek.

İŞKUR TYP ve İŞKUR MEK 20 bin alım gerçekleştirilecek.

İstanbul Metro, Kıyı Emniyeti, Milli Eğitim Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Polisevi, İŞKUR İEP, İŞKUR TYP ve İŞKUR MEK başta olmak üzere yaklaşık 20 bin alım gerçekleştirilecek.

İŞKUR 2023  TYP Başvuru Ekranı

İŞKUR TYP başvurularına Ocak ayı itibari ile ilanlar yayımlandı. İŞKUR TYP ilanlarına başvuru yapabilmek için 18 yaş üstü olup üst yaş şartsız başvurular alınacak. Noter kurası ile veya liste yöntemi şeklinde adaylar belirlenecek.

Personeller; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kura yöntemi, liste yönetimi ve duruma göre yüze seksen noter kurası ve yüzde 20 liste yöntemi ile belirlenir. Uygulanan yöntem kapsamın da işe alınacak olan adaylar görevlerine başlayacaklardır.

İŞKUR TYP Kamu İşçi Alımı Müracaat Koşulları Nedir?


Adayların İŞKUR üzerinden kayıtlı olmaları gerekmektedir.

18 yaşını tamamlamış olan adaylar başvuru yapabilir, TYP programların da özel şartlar belirtilmediği sürece üst yaş sınırı aranmamaktadır.

Program kapsamın da öğrenciler başvuru da bulunamazlar. Yalnızca açıköğretim öğrencileri başvuru yapabileceklerdir.

Emekli olan veya emekli olmaya aday olan vatandaşlar başvuruda bulunamazlar.

Başvuru yapacak olan adayların emeklik yaşlılık vb. Aylık almıyor olması şartı aranmaktadır.

Adayların: “31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak” şartını başvuru yapabilmesi için karşılıyor olması gerekir.


Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığına sahip olan adaylar başvuru da bulunacaklardır.

Her program için 6 ay süreyle çalışma zamanı belirlenir. Bu süre haftalık 45 saat olarak ayarlanmaktadır.

Program kapsamın da işe alınan adayların devam etmesi zorunludur.

Personel Alımı Başvuruları Nasıl Yapılır?

Program kapsamında yayınlanan ilana başvurular İŞKUR üzerinden alınmaktadır. İlan kılavuzunda özel şart olarak belirtilmediyse adaylar başvurularını İŞKUR e-Şube üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. Fakat bazı alımlarda şahsen başvuru istenilmektedir. Bu yüzden ilan kılavuzunu detaylı incelemeniz ve belirtilen başvuru yönteminde başvurularınızı yapmanız gerekir. Yanlış başvuru yöntemiyle yapılan başvurular geçersiz kabul edilecektir.

Güncel TYP işkur  İlanları için Tıklayınız.

KAMUDA İŞ SAHİBİ OLMAK İÇİN;

1- Youtube TYP ve kamu iş ilanları kanalımıza tıklayın hemen abone olun

2- Android uygulamızı indirin kamuda iş ilanlarını cep telefonlarınıza ücretsiz bir bildirimle gönderelim. iş ilanlarını kaçırmayın tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.