İsmet Yılmaz Öğretmen İhtiyacını Rakamlar İle Açıkladı Haziran 2017

İsmet Yılmaz Öğretmen İhtiyacını Rakamlar İle Açıkladı Haziran 2017

İsmet Yılmaz Öğretmen İhtiyacını Rakamlar İle Açıkladı

''ÖĞRETMEN İHTİYACI 91 BİN 880'DİR''


 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama ile Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında bugun tarihi itibarıyla net öğretmen ihtiyacı 91 bin 880'dir ifadesi belirtildi. Buna göre MEB'de açık öğretmen sayısının 91 bin 880 kişi olduğu öğrenildi.

BAKAN: AĞUSTOSTA 20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPACAĞIZ

TAM GÜN EĞİTİM PLANLAMASI

Diğer bir hedefimiz sevgili öğretmenler tam gün eğitim. Bütün okullarda tam gün. Buradaki hedefimiz 2019. Bunun için ihtiyacımız ilave 71  bin derslik. Bazı illerde buna ihtiyaç bile yok. Önümüzdeki yıl geçebileceğiz. Bilhassa göçün olduğu Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu’da altyapı buna hazır. Eğe Marmara ve Akdeniz Bölgesinde ki bazı yerlerde derslik açığı var. Bunu da önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlayacağız.

20 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATANACAK

Öğretmenliği bir kariyer mesleği olarak görüyoruz. Bu dönüşümü yapacağız. Meslek içi eğitimler ve bir ödül sistemiyle öğretmenlik mesleğini daha üst noktalara hak ettiği en güzel yere taşıyacağız. Önümüzdeki ay içerisinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız. Bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.