İstanbul Esenler Belediyesi işçilerinin 2021 TİS Toplu iş Sözleşmesi imzalandı

İstanbul Esenler Belediyesi işçilerinin 2021 TİS Toplu iş Sözleşmesi imzalandı

İstanbul Esenler Belediyesi işçilerinin 2021 TİS Toplu iş Sözleşmesi imzalandı. işte maddeler

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Ocak 2021 tarihinde, ESPER Esenler Belediyesi Personel A.Ş. ile Sendikamız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen imza törenine, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat, ESPER Esenler Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Faruk Aydın, Genel Başkan Danışmanımız İbrahim Güleş, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan törende yaptığı konuşmada, “Bugün 1152 arkadaşımızın toplu iş sözleşmesini yapmak üzere toplandık. Bizim için toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmiş olması bizim için önemli. Pandeminin ve pek çok sorunların iç içe girdiği bir dönemde, işçi ve işveren ilişkilerini uzlaşarak, barış içerisinde sonuçlandırmak çok değerli. İstanbul’un bazı ilçe belediyelerinde grev uygulamaları gündeme geliyor, sözleşmemizi anlaşma içerisinde kavga etmeden yapmış olmamız hem Esenler’e, hem Sendikamıza hem de çalışanlara büyük bir hizmettir” dedi.

İşçi ve İşverenin Uzlaşma İle Bir Araya Geldiği Sözleşme

Çalışma hayatına ilişkin 4/d işçiler adına güncel ve doğru hukuki bilgiler için lütfen aşağıdaki linkten Youtube kanalımıza abone olun BURAYA tıklayınız

Esenlerde yapılan sözleşmenin makul, kabul edilebilir, iyi bir toplu iş sözleşmesi olduğunu ifade eden Arslan, “İyi bir toplu iş sözleşmesinin üç tane temel tanımı vardır. Birinci şartı, belirlenen ücretlerin, gününde ve zamanında ödenebilmesidir. İkincisi iş güvencesidir, işini yapan, alınteri akıtan herkesin hakkını alacağı bir sözleşme. Üçüncüsü iş barışını, dayanışmayı sağlaması gerekiyor. Bu üç husus iyi bir toplu iş sözleşmesi ile sağlanıyor. Bu şartlar ücretimiz kadar önemli, işçilerin yarısının işlerini kaybettiği, çatışmanın zirveye çıktığı, alınan hakların masada kaldığı bir belediyecilik, sendikacılık anlayışını uzun yıllar yaşadık şimdi o günler geride kaldı artık bu sıkıntıları yaşamıyoruz” diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun hem işçiyi hem işvereni temsil ederek adil hakkaniyetli bir toplu iş sözleşme için inisiyatif aldığını belirten Arslan, “Birlikte çalışacağız birlikte başaracağız, bizim bu şehre borcumuz var, borcumuzu ödemek için daha çok çalışacağız destek olacağız, buranın başarısı hepimizin başarısı, hep birlikte bu sözleşme ile yeni bir başlangıç yapacağız” dedi.

Dünyanın ve ülkemizin önemli ve zor bir süreçten geçtiğini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Emek ortaya konduğu zaman o emeğin hakkının verilmesi gerekir bizim medeniyetimiz ile batı medeniyeti arasında fark vardır. Bizim medeniyetimizde hak emekten doğar batı medeniyetinde hak güçten doğar. Biz bunu hayat felsefesi olarak aldık. Bugün 1152 arkadaşımızın sözleşmesini imzalayacağız. Belediyemizde en düşük ücret 3550 TL tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Törene gelen herkese teşekkür ediyorum sözleşmemiz sendikamıza ve belediyemize hayırlı olsun” dedi.

Törenin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya, Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan sertifikalarını taktim etti.

Çalışma hayatına ilişkin 4/d işçiler adına güncel ve doğru hukuki bilgiler için lütfen aşağıdaki linkten Youtube kanalımıza abone olun BURAYA tıklayınız

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.