İstanbul Havalimanı’na yaklaşık 225 bin çalışan, personel alacağız

İstanbul Havalimanı’na yaklaşık 225 bin çalışan, personel alacağız

Yeni İstanbul Havalimanı’na yaklaşık 225 bin çalışan, personel alacağız

 Ulaştırma’dan sorumlu Bakan Cahit Turhan işsizlere sevindirici gelişmeyi duyurdu. Bakan Cahit Turhan açıklamasında, Yeni İstanbul Havalimanı’na yaklaşık 225 bin çalışan, personel alacağız dedi.

Bakan sözlerine şöyle devam etti: Büyüyen havacılığımızı sadece yolcu sayısı olarak değerlendirmek mümkün değil. Kargo taşımacılığı talebi de artıyor. 1 milyon 300 bin ton yükü tek başına Atatürk Havalimanı taşıyor. İstanbul’da çok daha geniş kargo, lojistik alanlarına ihtiyaçlar var. Transfer yolcularda Pazar payı yüzde 66’yı bulan koridorun merkezinde de İstanbul yer alıyor. İstanbul Havalimanı’nın daha ilk etabı açılmış olmasına karşın 90 milyon yolcu ve 2.5 milyon ton kargo taşıması yapıldı.

100 milyon yolcu kapasitesine geçilecek. 114 uçak aynı anda terminale, köprüye yanaşabilecek. Bu sayı Atatürk Havalimanı’nda sadece 46’ydı. Süper Jumbo uçaklar yeni terminalimize rahatlıkla yanaşabilecek. İstanbul Havalimanı mimari özellikler taşımaktadır. İstanbul Havalimanı sosyal ve ticari alanlar ile dünya markası olmayı başarmıştır. İstanbul Havalimanı yolcu sayısı bakımından 5 yıl içinde 2’nciliğe yükselecek. Havalimanı taşımacılığında koltuk sayısındaki yüzde 10’luk artışın büyümede yüzde 1’e yakın katkı sağladığı görülüyor.

 

RAKAM DEVASA 225 BİN: İstanbul Havalimanı doğrudan ve dolaylı olarak 194 bin ile 225 bin kişi aralığında istihdam oluşturacak. İstanbul Havalimanı’na ulaşım sıkıntısının da önüne geçmeye başladık. Karayolu ile 2×3 şeritli karayolu ile havalimanına ulaşım sağladık.

Açılışını yaptığımız D100 karayolu ve Saray yönünde 2X3 şeritli 25 km uzunluğundaki yol ile havalimanına ulaşım yapılıyor. Metro çalışmaları hızla devam ediyor. Amacımız 2020 yılı başında bu hattı hizmete vererek İstanbulluların daha rahat ulaşımını sağlayacağız. Yolcularımızın havalimanına rahat ulaşımını sağlamak için İBB tarafından kurulan HAVAİST ile 20 farklı güzergahta 150 lüks otobüsle taşıma yapılıyor. Ayrıca 660 adet akıllı sistemlerle donatılmış akıllı taksilerle hizmet verilecek.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.