İstanbul'daki eylemi yapan kadın emri kimden aldığını ve amaçlarının ne olduğu

İstanbul'daki eylemi yapan kadın emri kimden aldığını ve amaçlarının ne olduğu

İstanbul'daki eylemi yapan kadın emri kimden aldığını ve amaçlarının ne olduğunu bir bir anlattı. İtirafında diğerlerininde adını verdi. Plana ba'kın ne yapcaklarmış

Güvenlik Genel Müdürlüğü, İstiklal sa*ldırganına ilişkin son dakika açıklamada bulunmuş oldu. Beyoğlu’ndaki saldırı zanlısının, P-KK/P-YD/Y-PG te*rör ör*gütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı aldığı belirlendi.

KÜÇÜKÇEKMECE’DEKİ EVE OPERASYON DÜZENLENDİ takımlar, hanımın taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler’e gittiğini tespit etti. Esenler’de meydana getirilen operasyonun peşinden kadının küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde bulunan bir evde olduğu bilgisine ulaşan ekipler buraya yapmış oldukları operasyonla Ahlam Albashır’ı yakaladı. Suriye uyruklu Ahlam Albashır’ın yakalandığı ev kameralar tarafından görüntülendi.

“YUNANİSTAN’A KAÇIRILACAKTI” Son gelişimleri aktarmak için kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman soylu da sa*ldırıya ve te*röriste dair yeni bilgileri paylaştı. Asil, “olay sonrası yapılan teknik dinlemede çok açık bir halde te*rör ör*gütünün emri, te*r*öristin öl*d*ürülmesi yönündeydi. Ya kattan atın ya kanala atın denildi. B*ombacı yakalanmasaydı Yunanistan’a kaçırılacaktı. Bizler kimsenin düşmanı değiliz, kimseye kalleşlik yapmıyoruz. Kalleşliklere tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum. Operasyonlar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“ONU Ö*LDÜR TALİMATI VEREN KİŞİYİ DE Y*AKALADIK” Onu götürmüş olan şahsı yakalayıp ör'gütün’ün parçası olan şahsı yakalayıp sorgulayınca bir sokakta olduğunu öğrendik. O sokağa icra ettiğimız operasyon çerçevesinde evde kıskıvrak ele geçirilmiş oldu. Onunla beraber bu olayı düzenleyen t*erör ör*gütü belki buna üzülecek fakat ‘Onu ö*ldür’ emri verdiği kişiyide yakaladık.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI İstanbul güvenlik Müdürlüğü’nden meydana getirilen açıklamada şöyle denildi: “olayı meydana getiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir adlı şahıs sağ olarak yakalanmıştir. Şahıs yapılan sorgusunda, P-KK/P-YD/Y-PG Te*rör ö*Rgütü tarafınca özel haber alma elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

PK-K/P-YD/Y-PG te*rör ör*gütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da hedef alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bo*mbalı eylemi gerçekleştirmiş olduğunu ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.