İŞTE O İLLER

İŞTE O İLLER

İŞTE O İLLER

Türkiye’nin 81 ilinde görülen vaka sayıları, okullar kapanacak mı sorusunu da beraberinde getirdi. Bilindiği üzere okullar 6 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime başladı. Yüz yüze eğitimle birlikte, bir haftada 850 bin sınıfın 198'inde yüz yüze eğitime ara verildi. Bu durumla birlikte, okullar kapanacak mı, okullar kapanır mı? Okullarda yüz yüze eğitim devam edecek mi soruları da beraberinde geldi. Peki Okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim devam edecek mi? Okullar tekrar kapanır mı? MEB Mahmut Özer açıkladı!
Okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim devam edecek mi gibi sorular milyonlarca öğrenci ve velisinin gündeminde yer alıyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken okulların tekrar kapanma ihtimaline yönelik pek çok iddia konuşuluyor. Konuya yönelik açıklama ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Özer, bir haftada 850 bin sınıfın 600'inde yüz yüze eğitime ara verildiği vaka nedeniyle tatil edilen herhangi bir okul olmadığı dile getirildi. 

Okulların kapanmasına ilişkin yer alan iddiaların belirtilmesi üzerine Bakan Özer, şöyle konuştu:

"Hayır böyle bir şey söz konusu değil. 71 bin 320 okulumuzda ve 850 bin dersliğimizde uyulması gereken kuralları belirledik. Sürecin devam ettirilmesi, okul bazlı değil vaka bazlı. Hiçbir okulumuz kapalı değil ama 600 tane sınıfta vaka veya yakın temas nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Dolayısıyla vakaların yaygınlaşması durumunda vakaların etkilediği sınıflarla ilgili kararlar alacağız, okul, ilçe veya il ile ilgili karar almayacağız. Başlangıçtaki irademizi devam ettiriyoruz, okullar açık kalmaya devam edecek. Şu andaki bilimsel veriler ışığında aldığımız kararlar var, 1 ay sonra bilimsel veriler değiştiği zaman tedbirlerimizle ilgili güncellemeler yapacağız. Ama yine okullarımızın açık kalması için her türlü önlemi alarak süreci devam ettireceğiz."

Yüz yüze eğitimde herkesin sorumluluk alması ve tedbirlere dikkat etmesi gerektiğine işaret eden Bakan Mahmut Özer, "Okulların açık kalması, artık sadece bir eğitim meselesi değil, bir milli güvenlik meselesidir. Onun için de okullarımızı elimizden geldiği kadar çok olağanüstü durumlar olmadığı müddetçe en son kapanan kurumlar olarak tutmak için tüm vatandaşlarımızın fedakarlık yapması gerekiyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum