Jandarma Genel Komutanlığı tarafından güvenlik korucu alımı yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından güvenlik korucu alımı yapılacak

Korucu Alımları 2020

"Çatak İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapmak üzere Van Çatak ilçesinin alım yapılan mahallelerinde İkamet etme zorunluluğu kapsamında aşağıdaki tabloda belirtilen toplam (26) Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır"

Yasal Dayanak

442 sayılı Köy Kanunu,2018/182 Sayılı Güvenlik Korucuları Yönetmeliği. Van Valiliğinin (İl Jandarma Komutanlığı) 01.04.2020 tarihli ve 1797456 sayılı ve 27.04.2020 tarihli ve 2216264 sayılı yazıları.

Müracaat Şekli ve Yeri; Çatak Kaymakamlığı Güvenlik Korucuları Başvuruları 22 Haziran – 3 Temmuz 2020 tarihleri arasında Çatak Kaymakamlığına şahsen yapılacaktır

Göreve Alınmada Aranacak Şartlar

T.C. vatandaşı olmak,

Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak,

40 Yaşından büyük olmamak,

En az ilkokul Mezunu olmak,

Kamu haklarından mahkûm bulunmamak,

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak,

Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

3713 sayılı terörle mücadele kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,
Kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,

Çatak ilçesinin alım yapılan mahallerinde ikamet etmek,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak,

Siyasi parti üyesi olmamak,

Köy muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak,

İstenen Belgeler

Nüfus cüzdanı fotokopisi.

İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınmış Vukuatlı nüfus kayıt örneği,

İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınmış ikametgâh belgesi.

Askerlik görevini yapmış olduğuna dair belge,

Resmi kuruluşlardan alınmış, güvenlik korucusu olarak görevlendirilmesine ve silah kullanmasına engel bir sağlık sorunu olmadığını gösterir sağlık kurulu raporu,(Son 6 ay içinde alınmış olması gerekiyor )(Başvuru tarihinden sonra başvuru yapanlar Sağlık Kuruluna gönderilecektir)

6 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olacak.)

Sabıka kaydı,

Diploma veya ilkokul mezunu olduğunu gösterir belge,

Siyasi parti üyesi olmadığını gösterir belge.

Şehit ve Gazi yakınlığı gösterir belge. (Şehit ve Gazi yakını olanlar için) Not: Başvuruda istenen belgelerin herhangi bir tanesi eksik olması durumunda başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.(Müracaat ve sonrasında ibraz edilen tüm belgelerde sahtecilik yapıldığı tespit edilirse göreve son verilecek ve yasal işlem başlatılacaktır.).

Kaymakamlık tarafından yer ve zamanı ayrıca duyurulacaktır. Koşu, Mekik ve Şınav branşlarında Fiziki Yeterlilik Testine tabi tutulacaktır. Fiziki Yeterlilik Testi’nde ekte bulunan cetvel doğrultusunda puanlama yapılacaktır. Fiziki Yeterlilik Testi (Şınav, Mekik, Koşu) ortalaması en az 50 puan olacak olup 50 puanın altında puan alan aday başarısız sayılacaktır.

Kaymakamlık tarafından yer ve zamanı ayrıca duyurulacaktır. Mülakatta adaylar komisyon tarafından 100 üzerinde değerlendirilecektir.

Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakatta başarılı olan adaylar arasında Komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucu uygun görülen adayların görevlendirme işlemleri başlatılacaktır.

Tüm kriterlerin değerlendirilmesi sonucu eşitlik durumunda eğitim, yaş, vücut kitle indeksi kriterlerine bakılacak, eşitliğin bozulmaması durumunda göreve alım işlemi kura ile belirlenecektir. Sonuçlar Kaymakamlık internet sitesinde açıklanacaktır.

Güvenlik Korucu adaylarının, Fiziki Yeterlilik sınavı ile mülakat sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup Fiziki Yeterlilik Sınavından alınan puan ortalamasının % 50’si, Mülakat Sınavından alınan puanın % 50’si alınarak adayların aldığı puan hesaplanacaktır.

Fiziki Yeterlilik Sınavından ve Mülakat Sınavından alınan puanların toplamı en az 70 olan adaylar başarılı sayılacak ve 70 puandan daha yüksek puan alan adayların olması durumunda ilanda belirtilen sayıda alınacak kadro sayısına göre en yüksek puanı olan adaydan başlanarak puan sırasına konularak asil ve yedek adaylar belirlenecektir.

Asil listede yer alan adaylardan belirlenen sürede başvuru olmaması ya da istenilen belgeleri belirlenen sürede ibraz edilmemesi halinde yedek adaylar almış oldukları puan sırasına göre davet edilecektir.

Çatak Kaymakamlığı Güvenlik Korucuları Başvuruları 22 Haziran – 03 Temmuz 2020 tarihleri arasında Çatak Kaymakamlığına şahsen yapılacaktır. İnternet Adresi: (http://catak.gov.tr/) Telefon: 0432 512 20 04A.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.