Kadro Alamayan 70 Bin Taşeron işçi Devletten Kadro Bekliyor

Kadro Alamayan 70 Bin Taşeron işçi Devletten Kadro Bekliyor

 Sayıları yaklaşık 70 bini geçen Kadro alamayan taşeronlar 3 yıldır haklarını aramaya devam ederken, siyasi isimlerden de konuya destek geliyor.

 Sayıları yaklaşık 70 bini geçen Kadro alamayan taşeronlar 3 yıldır haklarını aramaya devam ederken, siyasi isimlerden de konuya destek geliyor.

İşçi kesimine verdiği destek ile bilinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün yaptığı açıklamada taşeronda kalan işçi sayısı ile ilgili açıklama yaptı.

Sadece PTT, Karayolları, Demiryolları'nda çalışan 70 bin taşeron kaldığını söyleyen Gürer, 'taşeron sistemi bitecek' sözünün artık yerine getirilmesini istedi.

400 BİN TAŞERONDA KALAN VAR
Taşerona kadroyu getirecek olan 696 sayılı KHK öncesi herkese kadro sözünün verildiğini belirten Gürer, eşit işe eşit ücret, eşit hakların da söz olarak verildiğini fakat bu sözlerin hiç birinin tutulmadığını belirtti.

Taşeronda kalan sayısının 400 bin olduğunu söyleyen Gürer; Binlerce işçi hizmet alım sözleşmesi gerekçesiyle kadro dışı kaldı. Kamu iktisadi teşekküllerinde çalışanlar, bakanlıkta olanlar taşeron olarak çalışmaya devam ediyorlar. Güvenlik soruşturması, emekli ve 4 Aralıkta işte olma gerekçesiyle çok taşeron işçi mağdur edildi. Belediye şirketleri, belediye kadrosu olmadığı için 400 bin işçi de bu bağlamda gerekli haklara eremedi. Yalnız, Karayolları, Demiryolları, PTT çalışanı 50 bine yakın taşeron işçi kadro beklemektedir. Sağlık Bakanlığındaki tüm taşeron işçiler de bir an önce kadroya -ayrımsız- alınmalıdır.Taşeron işçiye yaptığı asıl işin kadrosu haktır. 400 binin üzerinde taşeron işçi kadro beklemektedir. Taşeron işçilerin mağduriyetleri bir an önce sona erdirilmelidir."dedi.

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.