Kadrolu Sürekli 4/D işçi'ye 12 Gün İzin Geldi işte Detaylar

Kadrolu Sürekli 4/D işçi'ye 12 Gün İzin Geldi işte Detaylar

Kadrolu Sürekli 4/D işçi'ye 12 Gün İzin Geldi işte Detaylar

Sendikamızın talepleri neticesinde Sağlık Bakanlığı idari izinler hakkında düzenleme yapmış olup yapılan dğzenlemede, 4A memur, 4B sözleşmeli memur ve 4D daimi işçi çalışanların tamamını ilgilendiren şu karar alınmıştır;
Hamile çalışanlar, engelli çalışanlar 12 gün idari izinli sayılacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI İZİNLERLE İLGİLİ YENİ GENELGE YAYINLADI

Sağlık Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan personelin izinlerine yönelik düzenleme yaparak yeni genelge yayınladı.

Genelgeye göre; 657 Devlet Memurları kanununa tabi olarak çalışan;

4/A memur,
4/B Sözleşmeli memurlar;
4/D (696 Sayılı KHK ile daimi işçi)

Statülerin de görev yapan ve özel şartları taşıyan bütün sağlık çalışanları idari izinli sayılacaklar.

Genelgede;

1-) Kadın memurların, doğum sonrası analık izni süresinin bitimini müteakip talepleri halinde ücretsiz izin verilecektir.
2-) Hamile olup da hali hazırda çalışan kadın memurlar, Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirtildiği şekilde iş bu yazımızın dağıtımını müteakip on iki gün idari izinli sayılacaklar, bilahare yıllık izin taleplerinin bulunması halinde karşılanması yoluna gidilecektir

3-) Bakanlığımız kadrolarında engelli statüsünde istihdam edilen bütün çalışanlar statülerine bakılmaksızın Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirtilen esaslara uygun olarak iş bu yazımızın dağıtımını müteakip on iki gün idari izinli sayılacaklardır.

4-) Çalışan eşlerin her ikisinin de Bakanlığımız personeli olması halinde, kamu sağlık hizmetinin sürdürülebilirliğine yönelik gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla, okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan çalışanlarımızın yıllık izin talepleri, kadın çalışana öncelik verilmek kaydıyla Kurum amirlerince değerlendirilerek hizmeti aksatmayacak şekilde planlama yapılacaktır.

5-) 657 Sayılı Kanunun 103 üncü maddesinin son fıkrasına göre radyoaktif ışınlarla çalışan personele verilmekle yükümlü olunan 1 aylık sağlık izni (şua) Kurum amirlerinin uygun görecekleri zamanlarda kullandırılacaktır.

6-) Sağlık hizmetinin sunumunda artan acil bir ihtiyaç olması halinde, yukarıda sayılan izinlerin sonlandırılıp ilgili personelin görevlerine dönmesinin sağlanmasına ilişkin olarak Kurum amirlerine yetki verilmiştir. Bu kapsamda izin kullanan personele, izne ayrılırken mücbir sebepler dışında ülkemizin geçtiği hassas dönem göz önüne alınarak ikamet ettikleri il dışına çıkmamaları bildirilecektir.

En zor şartlarda bile cefakâr ve vefakâr bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarının seslerini duyarak ihtiyaçlarına cevap veren Sağlık Bakanlığımızın yetkililerini Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak bu davranışlarından dolayı tebrik ederiz.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışan işçilerimizin, Bakanlığımızın yayınladığı genelgenin aksi bir durumla karşılaşmaları halinde sendikamıza ulaşmalarını önemle belirtiyoruz.

Özellikle belirtmek isteriz ki bu genelge sağlık kurumlarında görev yapan bütün çalışanları kapsamaktadır. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, hiçbir işçimizin mağdur edilmesine izin vermeyiz. Konunun takipçisiyiz. Her hangi bir sıkıntıyla karşılaşan işçilerimizin de bize ulaşması halinde gerekeni yapacağımızın bilinmesini isteriz.

90174929_2716329478416025_3308644815435988992_n.jpg90241630_2716329468416026_1803564163247636480_n.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.