Kadroya Geçemeyen Taşeronlar Meclis Gündeminde

Kadroya Geçemeyen Taşeronlar Meclis Gündeminde

Kadroya Geçemeyen Taşeronlar Meclis Gündeminde

Kadroya Geçen işçiler yanında binlerce işçi de taşeron olarak kaldı. 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, KHK ile kadroya geçirilen taşeron işçileri ve kadro alamayan taşeron işçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Gürer, OHAL döneminde çıkarılan taşeron işçisi düzenlemesinin, sorunları çözmek yerine mağduriyetleri artırdığını ifade etti.

BİNLERCE İŞÇİ TAŞERONDA KALDI

Meclis’te tüm partilerin ortak görüşü alınıp yapılması gereken düzenlemenin OHAL kapsamında çıkarılmasının sorunları daha da katladığını anlatan Gürer, sözlerine şöyle devam etti: “Bu düzenlemede belediyede çalışan işçiler için belediye iktisadi teşekküller oluşturdu, eşit işe eşit ücret ve hak ettiği kadronun verileceğini bekleyen işçiler ne yazık ki hüsrana uğradı. Kamuda kiralık şoförlere kadro verilmedi. Bunun yanında, hastane bilgi işlemcilerine, sosyal tesis çalışanlarına, PTT’de görev yapanlara, Devlet Demiryolları’ndakilere, Karayolları’nda çalışanlara kadro verilmedi. Millî Eğitim Bakanlığı’nda toplum yararına program kapsamında işe alınanlar da kadrodan mahkûm kaldı.”

MAĞDURLAR HAK ARIYOR

Taşeron işçilerinin kadroya geçişiyle ilgili süreçte, 4 Aralık tarihinin kriter olarak belirlendiğini hatırlatan Gürer, “4 Aralık tarihinin neden ve niçin ortaya çıktığını kimse bilemiyor ama 4 Aralık’ta ‘jokerler’ diye sosyal medyada da kendilerini tanımlayanlar yani 4 Aralık öncesinde herhangi bir kuruluşta taşeron işçisiyken o süreçte izinli, raporlu ya da ihalesi sona erdiği için yıllarca taşeronda çalışmış arkadaşlar kadroya giremediler. Ama 4 Aralık’a iki gün kala işe alınanlar kadro aldı. Bunun yanında, 4 Aralık sonrası taşeron uygulaması devam etti. Şu anda KİT’lerde gereken düzenleme hâlâ sağlanmadığı gibi, Millî Eğitim Bakanlığı’nda, Ulaştırma Bakanlığı’nda, Orman Bakanlığı’nda, Sağlık Bakanlığı’nda hakkı, talebi karşılanmadığı için mağdur olan işçi kardeşlerimiz var” şeklinde konuştu. Kamuda taşeron sistemin ortadan kaldırılması amacıyla yapılması gereken düzenlemede AKP’nin iki seçim önce verdiği sözü yerine getiremediğini kaydeden Gürer, hâlihazırda kamuda taşeron sisteminin devam ettiğini vurguladı.

Kadroya geçemeyen taşeron işçilerinin hak mücadelesinin devam ettiğini anlatan Gürer, “Düşünebiliyor musunuz? Bakanların altındaki Audi araba yüzünden kiralık makam şoförü kadro alamıyor. Neden? İhale kapsamında -yüzde 70- hizmet ihalesine tabi olduğu için kadrodan mahrum. Bu, kabul edilebilir durum mu?” diye sordu.
Aydınlık

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum