Kadroya geçen taşeronun maaş kaybı %12,3!

Kadroya geçen taşeronun maaş kaybı %12,3!

Kadroya geçen taşeronun maaş kaybı %12,3!

Kadro alarak sevinen taşeron işçiler, enflasyonun altında malesef ezildiler.

YILLIK ENFLASYON 20,3
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in açıkladığı rakamlara göre yıllık enflasyon %20,3 olarak gerçekleşti.

Memurlar, memur emeklileri, emekliler ve kamu işçileri için zam oranları enflasyon rakamları ile netleşti. Milyonlarca kamu çalışanının 15 Ocak'ta alacağı ortlama maaş hesabı ortaya çıkmış oldu.

TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLER
2 Nisan'da kamuda belediye şirketleri ve sürekli işçi kadrosuna taşeron firmalardan geçen işçiler ise bugün bu heyecanı yaşayamadı. YHK kararları ile yürürlüğe giren toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre maaş artışları yapılan 4/D'li ve belediye şirket işçileri 6'şar aylık dönemlerde yüzde 4+4 zam alıyorlar.

YIILIK ENFLASYON %20,3, TAŞERONDAN KADROYA GEÇENE 4+4
Enflasyon Aralık ayında aylık %0,40 düşmüş olmasına rağmen Temmuz-Aralık 2018 döneminde gerçekleşen enflasyon ise %10,2 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise %20,3 olarak açıklandı.

Kadroya geçen işçilerin kanun gereği en düşük maaşı en az asgari ücret düzeyene çıkarılacağı konuşulmaya başlanmış olsada henüz ortaya çıkan resmi bir açıklama yok. Ayrıca asgari ücretin yüzdelik falası ile çalışanlar ise kendi maaş artışlarının nasıl yapılacağını merak ediyorlar.

TAŞERONDA ENFLASYON KAYBI %12,3
Basit bir hesaplama ile bile kadroya geçen işçiler enflasyon kaybı 20,3-8= 12,3 olarak karşımıza çıkıyor.

EŞİT ZAM İÇİN %26+%4
Kadroya geçen işçilere eşit oranda zam yapılabilemesi için en düşük ücrete yapılan zam (Asgari ücret yüzde 26 oranında arttı) ile birlikte mevcut TİS zammı olarak %4 yapılması ücret kayıplarının önüne geçebilecektir.

ÇÖZÜM: 2019 KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
Konuya tam çözüm açısından yaklaşıldığında sendikaların ve kadroya geçen işçilerin talepleri 2019 Kamu Toplu İş Sözleşmesi'ne dahil edilmeleri. Bugün yapılacak olan en düşük ücreti asgari ücrete getirmek veya diğer alternatifler kalıcı çözüm için yeterli görülmemekte ve bu TİS talebi için kadroya geçen işçiler Meclis Başkanlığına büyük bir imza kampanyasına imza atmışlardı.

BAKANLIK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR
sgkrehberi.com'un ekonomi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, kadro olan taşeron işçilerin ücretleri de asgari ücretin üzerine çıkarılacak. Bazı kurumlarda konuyla ilgili çalışmalar başladı. Ücreti asgari ücretin altında kalan işçiler tespit edilmeye başlandı. Bu işçilerde yüzde 4'ün üzerinde zam yapılacak. Maaşı asgari ücretin üzerinde kalan işçilere ise yüzde 4 zam yapılacak.

YAKIN ZAMANDA GÖRÜŞ BİLDİRİLECEK
Konuyla ilgili olarak da Çalışma Bakanlığı bürokratları bir çalışma başlattı. Yakın zamanda kamu kurumlarına bir görüş bildirilmesi bekleniyor.

sgkrehberi

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.