Kamu Çalışanları artık WhatsApp yerine BiP kullanacak!

Kamu Çalışanları artık WhatsApp yerine BiP kullanacak!

Çalışanlar artık WhatsApp yerine BiP kullanacak!

WhatsApp’ın veri paylaşımı ile ilgili sözleşme uygulamasını başlatmasının ardından Türkiye’de gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Bir çok vatandaş WhatsApp yerine alternatif uygulamalara geçerken, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere devlet kurumları yerli uygulama BiP‘e geçme kararı aldı.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların verilerini Facebook ile paylaşmaları için sözleşme ile izin istiyor. Sözleşmeyi kabul etmeyenler ise 8 Şubat tarihinden sonra uygulamayı kullanamayacak. Bu nedenle Türkiye’de vatandaşlar vatandaş WhatsApp yerine alternatif uygulamalara geçerken, kamu kurumları BiP’e geçme kararı aldı.


Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen BiP ve Dedi’ye geçmek için çağrıda bulunuldu. Kamu kurumlarındaki mesajlaşmaların BiP’ geçmesi hakkında değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar veri güvenliğine yönelik önemli riskler içeriyor. Bu sebeple dijital verimizi yerli ve milli yazılımlarla korumalı, kendi ihtiyaçlarımıza göre geliştirmeliyiz. Unutmayalım yerli milli çözümler sayesinde Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalır.

Yabancı menşeli muadillerinden çok daha fazlası, BiP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi dijital faşizme hep birlikte karşı duralım” ifadelerini kullandı.

WhatsApp yerine kullanılabilecek alternatif uygulamalar
Signal
 
ABD’li iş insanı Elon Musk, “signal kullanın” çağrısının ardından Signal merak konusu olan uygulamalardan biri oldu. Signal sesli ve görüntülü arama yapabilen şifreli bir mesajlaşma uygulaması. Uygulamanın Android ve iOS uygulamalarının yanısıra, Mac ve Windows versiyonları da bulunuyor.

WeChat

Android ve iOS uygulaması olarak sunulan WeChat, Windows, Mac ve web tarayıcısı üzerinden de kullanılabiliyor.

iMessage
 
Apple’ın mesajlaşma uygulaması iMessage’ı Mac ve iPhone’larda kullanabiliyorsunuz.

Line

iOS, Android ve Windows’lu telefonlarda çalışan Line, Windows ve Mac için bir masaüstü uygulaması da sunuyor.

Viber

WhatsApp ve Telegram’ın aksine Viber’i masaüstünde kullanmak için bir masaüstü istemcisi indirmeniz gerekiyor.

Telegram

Türkiye’de pek çok vatandaşın geçiş yaptığı Telegram’ın da WhatsApp’taki gibi bir web sürümü mevcut.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.