Kamu çalışanlarına Kira Yardımı Kaç TL Olacak? Açıklıyoruz

KİRA YARDIMI KİRANIN YÜZDE 10 İLA 20 Sİ ŞEKLİNDE OLABİLİR.YADA BELLİ BİR ÜCRET ŞEKLİNDE İL İL AYNI OLABİLİR.

 Ekonomist Muhammet Bayram  şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanı son yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesinde olacağını belirtti. Bununla beraber yapılan zam yüzde 45’lik bir artışa tekabül ediyor.

Daha önce yapılan artışlarla birlikte kısmi olarak yapılan zamların enflasyon karşısında eridiğini gördük. Devletimiz tabi ki bunun önlemini alacaktır. Ancak daha önceden söylemiş olduğumuz gibi özellikle memurlara, büyükşehirlerde çalışması için ekstra kira yardımı ve diğer ödeneklerin yapılması gerekmektedir.

Böylece memurların enflasyon karşısında ezdirilmemesi ile birlikte enflasyon karşısında koruma altına alması da sağlanıyor. Bu husus yapılırken kira artışlarının da dengelenmesi için bazı müdahalelerin yapılması elzemdir.

Sayın Cumhurbaşkanı konut kiralarındaki fahiş fiyat artışlarına karşı önlem alınacağını söyledi. Bizim de beklentimiz yüzde 25’lik kira artış oranının aynen devam ettirilmesi yönünde ve il, ilçe bazında kiraların rayiç değer olarak belirlenmesidir.


Devletimiz tam da bu noktada büyükşehirlerde çalışan memurların enflasyon karşısında ezdirilmemesi ve fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalmaması adına bir kira yardımı uygulamasını yürürlüğe sokacak.

Enflasyonun ilerleyen süreçte aşağı yönlü gevşemesi ile birlikte ücretler üzerindeki enflasyon baskısı da azalacak, kira yardımı ile birlikte memurlarımız büyükşehirlerde görevlerini ifa edebileceklerdir.

Yapılacak olan kira yardımı memurların derece ve kademesine göre değişiklikler yapılarak düzenlenebilecektir. Yani bir müdür ile bir veri hazırlama kontrol memuru aynı kira yardımını almayacaktır. Ama halihazırdaki kiralarının en az yüzde 20’si düzeyinde bir kira yardımı yapılabilecektir.

KİRA YARDIMI KİRANIN YÜZDE 10 İLA 20 Sİ ŞEKLİNDE OLABİLİR.

YADA BELLİ BİR ÜCRET ŞEKLİNDE İL İL AYNI OLABİLİR.

Her ilçedeki kira belirlemeleri yapıldığında oradaki kiraların yüzde 10-20'si gibi bir tutar kira yardımı olarak memurlara verilebilir. Örnek vermek gerekirse 10 bin TL tutarında kiralık bir daire için 2 bin TL’lik devlet katkısı düşünülebilir.”

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum