Kamu işçileri için Bu hafta önemli gelişmeler yaşanacak.

2021 Yılı Kamu işçileri için zam teklifi!

Bu hafta önemli gelişmeler yaşanacak.

Bilindiği üzere süreçte ilk olarak Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonu tarafından ortak bir teklif sunulmuştu. Bu teklifte 4800 TL taban ücret, ilk 6 ay yüzde 20 zam, diğer 6 aylar için yüzde 3 enflasyon farkı istenmişti. Çalışma Bakanlığı ise Kamu TİS 2021 karşı teklifinde brüt ücreti 3577-3750 lira arası olanlara 100 lira, brüt ücreti 3750-4000 lira arası olanlara 60 lira seyyanen zam ile yılın ilk 6 ayı için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı sundu.


Bu hafta bayramın da sona ermesi ile sürecin bir kez daha hareketlenmesi bekleniyor. İki konfederasyon da bu hafta içerisinde Çalışma Bakanlığı'ndan yeni teklif bekleyecek. Çalışma Bakanlığı'nın Kamu TİS 2021 için vereceği teklifin ardından sözleşme görüşmelerinin ilerleyen günlerde başlaması bekleniyor.

Öte yandan Türk-İş Konfederasyonu konuyu greve getirmiş durumda. Türk-İş Mali Sekreteri Ramazan Ağar, yaptığı açıklamada 1 Ocak 2021 itibarıyla başlayan iş yerlerinde müzakere süresinin 30 Temmuz'da sona ereceğini belirterek, bu kapsamdaki bazı sendikaların yasal olarak ilerleyen günlerde grev kararı alması gerekeceğine dikkati çekti.
 
Kamu TİS 2021 için uzlaşı beklediklerini söyleyen Ağar;  "Bu, çalışanlar ve aileleri ile birlikte milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir sözleşme. Herkesin gözü burada. Bir önceki teklif oldukça yetersizdi. Hükümetin yeni teklifi, beklentilerimizi karşılayacak seviyede olmalı."dedi.

MÜZAKERE TAKVİMİ DARALIYOR
Kamu TİS 2021 için Hak-İş cephesinden de açıklama geldi. Kamu TİS 2021 için müzakere vaktinin daraldığını belirten Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız;

"Görüşmelerin başından beri taraflar arasında olumlu bir hava var. Hükümetin bu olumlu havayı yeni teklifine yansıtmasını istiyoruz. Bu teklif müzakere edebileceğimiz seviyede olursa uzlaşı sağlanır." dedi.

Müzakere takviminin işlemesi için tüm konfederasyonlar yeni teklif bekliyor. 26 Temmuz'da bitecek olan bayram tatilinin ardından bu konuda adımlar arka arkaya gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.