Kamu işçileri: Maaşımızı söylemeye utanıyoruz diyip meydana indiler

Kamu işçileri: Maaşımızı söylemeye utanıyoruz diyip meydana indiler

700 Bin kamu işçisi maaşları azlığı dolayısıyla Kendini meydanlara attı

Kamu işçileri sonunda kendini meydanlara attı.

Kamu çerçeve protokolü aileleri ile milyonlarca kamu işçisi maaş zamlarına isyan etti.

Maaşlarımızı söylemeye utanıyoruz 
2,5 milyon kişinin aileleriyle birlikte gözü ve kulağının TÜRK-İŞ’in HAK-İŞ ile birlikte yapmış olduğu çerçeve protokolünde olduğunu belirten Atak,

"Bunun nedeni artık ülke genelinde hissedilen geçim sıkıntıdan Türkiye’de bizim gibi savunma sanayide çalışan, yıllardır büyük özveri ile çalışan insanlar da hissettiği için bugün bu alanlardayız. Biz tabiri caizse bir kuru soğana muhtaç olmayacağız. Kabul etmiyoruz bunu.

Ortada aleni açık olması nedeniyle büyük umutlarla girdiğimiz kamu çerçeve protokolü bugün itibarıyla maalesef büyük bir hayal kırklığı yaratmıştır hepimizde. Bizler masaya 15 artı 45 teklifiyle gitmiş bulunuyoruz.

Sosyal haklarımız, ek ödemelerimiz, gelir vergisindeki taleplerimiz haricinde kimse bize şu algıyı yaratmasın. Hükümet yüzde 30 teklif etti. TÜRK-İŞ yüzde 45 teklif etti. Arada bir şey kalmadı. Sadece 15 puan ve bu makas kapanır. Biz böyle bir algıya gelecek insanlar değiliz.

Bu teklifi masaya getiren hükümet yetkililerine sesleniyorum ya Türkiye gerçeklerinin farkında değilsiniz ya da Türkiye işçi sınıfının sabrını deniyorsunuz.

Artık bıktık. Artık yeter diyoruz. Bıktık ve artık yeter diyoruz" dedi.

120225315-esk-isci2.jpg
Atak, sözlerini şu vurgularla tamamladı: 

"Ekmeğimizin küçültülmesini, evimize daha az para götürmeyi kabul etmiyoruz. Bıktık ve buna artık yeter diyoruz çünkü biz Türkiye İstatistik Kurumu’nun çarpıtılmış, yalan yanlış rakamlarıyla yıllardır maaşımıza göz yummak zorunda bırakılmış insanlarız ve bugün tekrar TÜİK rakamlarıyla verilecek zamların birkaç ay içinde eriyeceğini defalarca tecrübe etmiş insanlarız ve bugün buna yeter diyoruz. Yeter diyoruz. Bizlere anlatılan 15 artı 15’ler, bunun gibi teklifler, sosyal yardımlar, ek ödemeler dışında, gelir vergisi dışında bir ilave olmayacaksa lütfen bu orta oyununa alet olmayınız. Bu kayıkçı kavgasına bizi de alet edip kürekleri kafamıza geçirmeyiniz. Yoksa biz o kürekleri kimlerin kafasına geçireceğimizi çok iyi biliriz. İşçiyi memnun etmeyecek, işçinin tamamının onayını almayacak hiçbir sözleşmeye imza atmayınız.

Video olarak izleyiniz 

Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz Hemen alttan haberlere bakınız 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum