Kamu İşçilerine Ek Zam Geliyor mu? SON DAKİKA

Bugün Türk iş genel başkanı Ergün Atalay, Kop iş sendikası genel başkanı Eyüp Alemdar, Türkiye Sağlık işçileri genel başkanı Hakan Toy ile Öz sağlık iş sendikası genel başkanı Devlet Dert çalışma bakanı Vedat İşıkhandan işçiye ek zam istedi

Bugün Türk iş genel başkanı Ergün Atalay, Kop iş sendikası genel başkanı Eyüp Alemdar, Türkiye Sağlık işçileri genel başkanı Hakan Toy ile Öz sağlık iş sendikası genel başkanı Devlet Dert çalışma bakanı Vedat İşıkhandan işçiye ek zam istedi

İhsan Tatlının kaleminden yorumu şöyledir:

Bugün birçok sendika çalışma bakaniyla işçiye ek zam verilmesi için görüştü.

Çalışma bakanıda bu konuyu Tuhis ile bu hafta görüşeceğini ve haftaya sendikalara olumlu ve ya olumsuz bilgi vereceğini kaydederek ayrıldılar.

Tabi ki tahminim bu arada bu konu cumhurbaşkaniylada müzakere edilecek.

Eğer kabul görürse her sendika ayrı ayrı Tuhis ile ek protokol imzalayacak işçiye ek zam verilecek.

( Video birazdan geliyor)

Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, binlerce kamu işçisinin ücretlerinin enflasyon karşısında korunabilmesi için Ek Protokol talebini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a iletti.

fb-img-1705524715338.jpg

Görüşmede Genel Başkan Sert, Ek Protokol’ün yapılmasıyla binlerce işçinin enflasyona karşı korunacağını ve sahada büyük bir memnuniyet oluşacağını dile getirdi.

Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert’e Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Doğan, Adem Yavuz ve Mustafa Özüpek eşlik etti.

“Ek Protokol Zorunluluk Haline Geldi”

Görüşmede Genel Başkan Sert, KÇP’nin EK Protokol ile iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Toplu İş Sözleşmesi ile elde edilen hakların enflasyon karşısında erimemesi için Ek Protokol’ün zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Sert, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan destek istedi.

“Ek Protokol ile Büyük Bir Memnuniyet Oluşur”

Binlerce işçinin Ek Protokol ile haklarının iyileştirilmesini büyük bir umutla beklediğini söyleyen Sert, EK Protokol’ün yapılmasıyla sahada büyük bir memnuniyet oluşacağını söyledi.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuyla ilgili gerekli hassasiyetin ve gerekli çalışmaların yapılması yönünde gayret sarf edeceklerini ifade etti.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.