4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

Kamu Taşeron 4/D işçilerinin 2023 - 2024 Maaş Zamları ve Beklentileri

Bilindiği üzere  bir milyon kamu işçisinin 2023 ve 2024 yıllarını kapsayacak maaş zamları ve birçok toplu iş sözleşmesine emsal olacak görüşmelere Ocak ayında başlanmıştı.

Kamu işçilerine en az yüzde 50 maaş zammı verilmelidir. ve Taban maaşlar en az 16 Bin TL net maaş olmalıdır.

696 ile kadroya geçen bütün eski taşeron bugünün 4/D kadrolu işçilerine acilen becayiş ve tayin hakkı getirilmelidir.

Kamu işçilerini ilgilendiren bir diğer mesele ise haftalık çalışma sürelerinin acilen 40 saate indirilmesidir.

Geçiçi işçi 12 ay maaş talepleri şuan itibariyle TBMMde kanun düzenlemesi ile beklemektedir. Bu hafta 20-25 Mart 2023 tarihleri arasında bu sorunda tarih olacaktır.

Bunun ardından Taşerona kadro problemi KİT 90 bin taşeron işçisine kadro TBMM ye gelecek ve kanunlaşacak ve seçime öyle girilecektir.

Burda belediye il özel idareleri gibi kurumlarda taşeron şirket bünyesinde olan işçilere de kadro verilmeli ve belediye işçileri de gerçek kadroya acilen alınmalıdırlar.

Bir diğer mesele de belediye şirket bünyesinde çalışan taşeron işçilere de tediye ikramiyeler aynı kamu işçilerinde olduğu gibi onlara da verilmedir.

Ayrıca üniversite mezunu 4/D kamu işçileri görevde yükselme beklemekte memurlara da olduğu gibi onlarda şef , müdür , müdür yardımcısı olmalıdırlar.

Ayrıca 3 Mart 2023 itibariyle 696 Sayılı KHK ya göre Zorunlu Emeklilik kaldırılmış olup, emeklilik hakkını kazanmış olanlar bu tarihten itibaren kurumları tarafından emeklilik sebebiyle işten çıkarılamazlar. Burada da en azından son bir  yada iki yılda zorunlu emekli edilen kamu işçisi arkadaşlar istemeleri halinde eski görevlerine iade edilmelidirler.

Ayrıca kamu işçisi arkadaşların en mağdur oldukları bir diğer meselede meslek kodu mağduriyetidir. Çalıştıkları işlerde meslek kodu verilmelidir.

Memurlar ve işçilerin arasındaki bir diğer mağduriyet yaratan fark ise işçilerde memurlar gibi bir yıl ücretsiz izin alabilmelidirler. Özellikle bayan işçi arkadaşlar doğum halinde mağduriyet yaşamaktadırlar.

2023  ve 2024 yıllarını kapsayacak ve kamu işçilerinin maaş , özlük haklarını kapsayacak kamu çerçeve protokü önümüzdeki Nisan ayında tamamlanacaktır. Umuyoruz ki yukarıdaki problemlerin hepsi hallolur. Burada masada olan Türk iş ve Hak işe büyük görev düşmekte ve seçim öncesi bu büyük kozu kullanmalıdırlar. 

BU KONUYLA İLGİLİ VİDEOYU KESİNLİKLE İZLEYİNİZ AŞAĞIDA.

Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz. MEMURLARA HABER. COM ÖZEL HABER

Üç kurumda Birden 4/D Taşeron Kamu işçilerine Yüzde 88 ve 80 Maaş Zammı yapılmıştır tıklayınız

Taşeron 4/D işçilerine bu ilde 31 bin 400 lira Ödenecektir Tıklayınız

O kurumdaki 4/D kamu taşeron işçilere maaş zammı yapılacaktır tıklayınız

4/D Taşeron ve Kadrolu İşçi Maaşları Neden Düşük Yattı? TIKLAYINIZ

Taşeron işçilere Kadro ve Geçiçi işçilere 12 Ay maaş son durum nedir? TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum