Kamudaki 900 Bin 4/D Kamu Taşeron işçileri Yıkıldı

Kamudaki 900 Bin 4/D Kamu Taşeron işçileri Yıkıldı

Kamudaki 900 Bin 4/D Kamu Taşeron işçileri Yıkıldı

900 bin taşeron 4 D Kamu İşçileri inim inim inliyor. Paralar suyunu çekti 
696 sayılı KHK kapsamında taşeron şirketlerden kamuya veya belediye şirketlerine geçen sürekli işçiler dün açıklanan yıllık enflasyonun en büyük mağdurları oldu. Enflasyonun yüzde 10 altına düşmesi kamuda enflasyon farkı alamayan tek çalışan kesim olan taşeronların bir sorununu daha ortaya çıkardı.

Kamuda çalışan işçi veya memur fark etmeksizin bir kesimin maaşı enflasyonun altında kaldığı bu durum düzeltiliyor. Fakat sayıları 700 bin olarak hesaplanan taşeronların böyle bir hakkı bulunmuyor. Bir tek belediyelerin inisiyatif alıp TİS imzalaması durumunda bu sorun çözülüyor. Fakat kamudaki 4/D sürekli işçilerin bu hakkı bile yok.

Taşerondan kadroya geçenlerin sözleşme gereği alacakları tek zam yüzde 4+4. 6 aylık dönemlerde yüzde 4’er zam alıyorlar.

Bu yıl ilk 9 ay için açıklanan yüzde 8.13 enflasyon ile birlikte taşeronların aldıkları zammın hiç bir anlamı kalmadı. Taşeron maaşları enflasyonun yüzde 0.13 altında kaldı. Geçtiğimiz yıl bu kayıp yüzde 12’ye yakındı!

Yine geçtiğimiz günlerde açıklanan Yeni Ekonomi Programı içinde yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 12 olarak açıklandı. Taşeronların zararı en az yüzde 4 olacak. 2020 Ekim ayına kadar taşeronlar her enflasyonda maaş kaybı yaşayacak gibi görünüyor. Artık kamudaki işçiler için enflasyon farkı zaruri görünüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.