KAR YAĞIŞI YENİDEN GELİYOR

KAR YAĞIŞI YENİDEN GELİYOR

Marmara, Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Kastamonu kıyıları ile Bartın ve Sinop çevrelerinin yağmurlu, Kastamonu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, batı kesimlerde güney ve güneybatı, doğu bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI YENİDEN GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yeni haftayla beraber batı bölgelerden itibaren sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Salı günü yağış kuvvetini ve etki alanını artıracak. Marmara, Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların çarşamba ve perşembe günleri de devam etmesi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.