Keller Artık Polis Olabilecek

Keller Artık Polis Olabilecek

Bundan sonra saçları dökülmüş ve kel kalmış olanlar da Emniyet Teşkilatı’na girebilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM) öğrenci alımı içinaçtığı kadrolararekor sayıda kişi başvurdu. 2 bin 830 kişilik kadro için 38 bin kişi müracaat etti. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) de polisalımlarında öğrencilerde aranacak kriterleri yeniden belirledi. Bu değişiklikten kelleremüjde çıktı. Daha önce başvuruları kabul edilmeyen kel öğrenciler de polisolabilecek. Ancak bunun için kel öğrencilerin saç ektirmesi gerekecek.

SAĞLIK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

EGM personel alımı öncesi Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde küçük bir değişiklik yaptı. Kel olan bölgeye saç ektiren adayların mülakat yada sağlık testinden geçmesine imkan tanındı. Sağlık İşleri Dairesi’nde görevli bir doktor sınav komisyon üyelerine, “Saç ektiren adayları elemeyin” dedi.

12. dönem POMEM’lere alınacak

2 bin 830 kadro için 8 bini bayan 38 bin aday başvurdu. 8-15 Ekim tarihleri arasında 22 il merkezinde mülakat, beden eğitimi ve sağlık testleri yapılacak. Üç aşamalı testi başarıyla geçen 2 bin 700 erkek ile 130 bayan aday POMEM’lere girmeye hak kazanacak. 2011’de polis olmak için 35 bin üniversite mezunu genç başvurmuştu.
polis.jpg
KPSS’den düşük puan alan ya da herhangi bir yere yerleştirilmeyen üniversiteliler rotayı polisliğe çevirdi.

İşte eleme sebepleri

POMEM mülakatlarında eleme sebepleri; ifade yeteneği, özgüven, entelektüel durum,modern güvenlik anlayışına uygunluk, sürdürülebilirlik ile kendisi tarafından ifade edilen diğer veriler olarak belirlendi. Konuşma yetersizliği, kekemelik, cümle kuramama, cümlede anlam bozukluğu olması, yanlış cevapta ısrarcı olma, göz kontağı kuramamak, doğru cevapta kararlı olmamak, kararsız duruş ve kendine güvenmediği izlenimi oluşturma gibi davranışlarda eleme nedeni sayıldı.

İdrarını tutamayan elenecek

Sağlık ve beden eğitimi testinden başarılı olan adaylar mülakatta zorlanacak. Sınav komisyonu başkanı ve üyelerine mülakatta adaylara yöneltecekleri sorular ile dikkat edecekleri hususlar ayrıntılı olarak açıklandı. Tıpta “idrar inkontinansı” olarak bilinen idrar kaçırma ya da tutamama eleme nedeni olacak.Mülakat sırasında belirgin şekilde terleyen, titreyen ya da çarpıntısı olan adaylar başarısız sayılacak. Mülakatta bulantı ya da karın ağrısı şikayeti olan adaylara soru işareti konulacak. İstenildiği takdirde ayakta ‘hazır ol pozisyonunda’ sabit bir şekilde duramayan adaylar elenecek.

2013 POMEMLER HAKKKINDA HABERLERİ KAÇIRMAMAK İÇİNRESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.