Kimlikler ile ilgili herkesi ilgilendiren karar:

Kimlikler ile ilgili herkesi ilgilendiren karar:

Kimlikler ile ilgili herkesi ilgilendiren karar:

Kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportu ile ilgili önemli bir karar verildi. Söz konusu karar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, yangın bölgesinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybeden vatandaşların belgeleri ücretsiz yenilenecek.

Türkiye’de birçok ilde meydana gelen yangın faciası nedeniyle vatandaşlar seferber oldu. Yangın bölgelerinde yaşayan ya da bölgeye yardıma giden vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yangın bölgesinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybeden vatandaşların belgeleri ücretsiz yenilenecek.

Konuya ilişkin açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Yangın bölgelerinde, geçerli T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaportunu yangın nedeniyle kaybeden vatandaşlarımız; Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaportunu nüfus müdürlüklerimizden hiçbir ücret ödemeden yenileyebilecektir.


 
Kimlik yenileme ücretleri ne kadar?
Türkiye’de bu sene kimlik kartının değiştirilmesi nedeniyle vatandaşlar 30 TL, kimlik kartının kaybı nedeniyle 60 TL olmak üzere ödemelerini gerçekleştiriyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.