Kimse bilmiyor fakat içine deterjan koyuyorlar!

Kimse bilmiyor fakat içine deterjan koyuyorlar!

Kimse bilmiyor fakat içine deterjan koyuyorlar!

Sütteki deterjan nasıl tespit edilir? 
Süte konulan deterjan sütün köpürmesini artırır, böylece süt daha beyaz ve yoğun görünür. Bunu daha iyi anlamının diğer yolu ise 5-10 ml sütü aynı oranda suyla karıştırıp çalkalamaktır. Eğer deterjan katkısı varsa çok yoğun bir köpük oluşacaktır.

Bala eklenen şeker nasıl tespit edilir? 
Bal, en değerli ve sağlık açısından çok yararlı bir besindir. Şeker ucuz olduğu için bazı üreticiler balın içine şeker ekleyerek hile yaparlar. Her ikisinin de ana bileşeni karbonhidrat ve sudur.


Bala eklenen şekeri anlamak için:
Öncelikle 1 bardak suyun içine 1 damla bal ekleyin. Saf ve gerçek bal suda dağılmayacaktır, eğer dağılırsa içinde şeker olduğu anlamına gelir.

Kahveye eklenen kil nasıl tespit edilir? 
Üreticiler kahveden tasarruf yapmak için kahveye kil ekleyebilirler. Kil kahveye doygunluk katar ve insan sağlığı açısından diğerleri gibi çok zararlıdır.


Bunu tespit etmenin en iyi yolu:
1 bardak suyun içine yarım çay kaşığı kahve ekleyin ve karıştırıp 5 dakika bekletin. Belirli bir zamandan sonra saf kahve suyun üzerine çıkacaktır. Bardağın altında kalanlar ise kil parçacıklarıdır.

Una eklenen çamaşır suyu ve diğer atıklar nasıl tespit edilir? 
Un, genellikle üretim maliyetlerinden tasarruf sağlamak için gıda katkı maddesi görevi gören çakıl samanı, toz, yabani ot tohumları ve zarar görmüş tahıllarla karıştırılır.Çamaşır suyu ise unun beyaz görünmesini ve hızlı bozulmamasını sağlar.


Bunu tespit etmek için:
Unun içindeki atıkları tespit etmek için görsel bir inceleme yapabilirsiniz. Bunun için unu temiz bir yüzeye dökün. Yakından inceleyerek içindeki tahılları ve eklenen diğer atıkları tespit edebilirsiniz.

Ağartılmış un, parlak bir renk tonuna sahiptir. İnce taneli olarak görünür. Ağartılmamış un ise daha yoğun görünür ve rengi beyaza göre daha soluktur.


Bezelyeye eklenen gıda boyası nasıl tespit edilir? 
Bezelyenin parlaklığını artırmak ve göze daha çekici gelmesi için gıda boyası eklenir.

Bunu tespit etmek için:
Şeffaf bir bardağın içine 1 çorba kaşığı bezelye koyun ve üzerine yardım bardak su ekleyin, iyice karıştırın. Yarım saat bekletin. Eğer su berrak kalırsa içinde gıda boyası yoktur. Fakat su renklenmeye başlarsa bu durum bezelyede gıda boyası olduğunu gösterir.



Dondurmaya eklenen çamaşır tozu nasıl tespit edilir? 
Dondurmaya eklenen çamaşır tozu, beyaz bir parlaklık ve hafif bir lezzet katar.

Bunu tespit etmek için:
Dondurmanın üzerine birkaç damla limon suyu sıkın. Dondurma köpürmeye başlarsa içinde çamaşır tozu olduğu ortaya çıkar.


Zerdeçal tozunda gıda boyası nasıl tespit edilir? 
Zerdeçalda yaygın olarak kullanılan boyalar; metanil sarısı, tebeşir tozu ve kurşun kromattır.

Bunu tespit etmek için: 
1 bardak suya bir çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin. Doğal zerdeçal tozu, bardağın dibine çökerken açık sarı bir renk bırakır. Katkılı zerdeçal tozu ise, bardağın dibine çökerken suda güçlü bir sarı renk bırakacaktır.


Elmadaki mumlama işi nasıl tespit edilir? 
Mumlama, havayla temas edince renk ve doku bozulması yaşayan meyve ve sebzeleri korumak için gıda üreticileri tarafından sıkça kullanılan bir yöntem.

Bunu tespit etmek için:
Bir bıçak ile elmaya çizik atın. Eğer bıçakta beyaz bir cila kalırsa bu mumlama işleminin yapıldığını gösterir.


Hindistan cevizi yağına eklenen diğer yağlar nasıl tespit edilir? 
Hindistan cevizi yağı büyük talep gördüğü için üreticiler bu talebi zor karşılıyor. Bu nedenle talebi yerine getirmek için diğer seyreltilmiş yağları karıştırıyorlar. Eğer satın aldığınız Hindistan cevizi yağından şüpheleniyorsanız size vereceğimiz bu yöntemi hemen deneyin.
18Bu yöntemi tespit etmek için:
Bu yöntemi tespit etmek için: 
Öncelikle Hindistan cevizi yağını cam bir bardağa koyun. Bu bardağı 30 dakika buzdolabında bekletin. Eğer Hindistan cevizi yağında katkı varsa diğer yağlar ayrı bir katman olarak kalır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.