KIRMIZI ALARM! OKULLAR TATİL EDİLDİ

KIRMIZI ALARM! OKULLAR TATİL EDİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Antalya için açıklama geldi.

Antalya’da dün geceden itibaren başlayan sağanak yağışın bugün çok şiddetli olacağı belirtilerek, ile kırmızı kodlu uyarı yapıldı. Sağanak yağış nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, son 15 yılın extrem değerlerin yaşanabileceğini belirtti. İşte tüm detaylar…

CUMA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK
Antalya’da etkili olan sağanak yağışın cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Cuma günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen aşırı yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
 
“SON 15 YILIN…”
Antalya için yapılan kırmızı uyarının ardından Kemer, Kumluca ve Finike’de ilk ve orta okullarda eğitime bugün ara verildi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin ise “Tahmin modellerimiz son 15 yılın ekstrem değerlerin yaşanabileceğini gösteriyor. Beklenen hadiseler, sıradan hadiseler değil.” dedi.

ORHAN ŞEN’DEN ANTALYA’YA KRİTİK UYARI
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medyada hesabından Antalya için yaptığı uyarısında şunları ifade etti:

“Bugün başlayan yağış yarın Antalya ve batısında 100-200 kg, Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kg/m2 kadar çıkabilecek. Bu aşırı yağıştır. Toroslar’da yoğun kar var. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgâr dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
 
İZMİR, AYDIN, MUĞLA DİKKAT!
Meteoroloji, İzmir, Aydın, Muğla için sarı, Burdur için turuncu, Antalya için ise kırmızı uyarıda bulundu.

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz’in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz’de kuvvetli, Antalya merkezde, zamanla batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kg/m2, yüksek kesimleri başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kg/m2), 1300-1400 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz’de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, zamanla kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ADANA °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 15°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; merkezde, zamanla batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kg/m2, yüksek kesimleri başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kg/m2) bekleniyor.

HATAY °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların başta güney çevreleri olmak üzere yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.